Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Restaurang började brinna – polisen misstänker att den är anlagd

Det började brinna i en restaurang i Varberg strax efter 04.00 under måndagsmorgonen. Detta är andra attentatet mot restaurangen på två veckor då en molotov cocktail kastades in genom fönstret.
Polisen utreder nu händelsen som mordbrand.

För två veckor sedan, under natten till lördag 2 juli, kastade någon in en molotov cocktail genom fönstret på restaurang Ceders lunch. Trots förövarnas intentioner blev skadorna små, då branden inte tog sig.

Men under måndagsmorgonen gick det värre till. Strax efter 04.00 började restaurangen plötsligt brinna, vilket nu utreds som mordbrand.

Polisen larmades om händelsen då en förbipasserande hade sett krossade rutor och till en början var det en fullt utvecklad brand enligt räddningstjänsten.

Räddningstjänsten meddelade vid 06-tiden att det hade lugnat ner sig på platsen. Man påbörjade då sök efter glödbrand och vid 07.50 meddelade man att arbetet med att släcka branden var avklarat.

– Man misstänker att det varit någon form av gasexplosion och så har det varit en brand inne i lokalen men det har gått tillbaka till viss del, vi har släckt ner det som brann, säger Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten i Varberg.

Polisen utreder mordbrand

Polisen meddelade under morgonen att man påbörjat en utredning om mordbrand och att en teknisk undersökning har inletts. Men om måndagens mordbrand är sammankopplad med attentatet för två veckor sedan är enligt polisen för tidigt att säga.

– Det är samma objekt, men det för tidigt för att svara på om händelserna hör ihop, säger Cecilia Bergsten, chef grova brott i norra Halland.

Var det en molotov cocktail som kastades in i lokalen i natt?

– Det är för tidigt att svara på. Jag vet inte om teknikerna har hittat några sådana spår, säger Cecilia Bergsten.

Ingen person ska ha skadats i samband med olyckan.

Under natten var det även problem med SOS och det var svårt att komma fram om man ringde 112, vilket påverkat polisens arbete med branden.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här