Regnigt Brunnsparken bjöd på grill och show

Skärtorsdagen bjöd inte på det bästa cykelvädret, men show och mat blev det ändå. Flera varbergare var i Brunnsparken för att äta mat från foodtrucks, ta del av dans och se Andreas "Andy" Lindqvist på BMX.

ANNONS
|

Under skärtorsdagen var Brunnsparken full med besökare samtidigt som regnet öste ner. Det var för att Bikes and BBQ arrangerades och inledde påsken i Varberg.

– Det har gått över förväntan trots vädret idag. Vi kommer bland annat att hålla i en chilichallenge för att se vem som kan äta den starkaste chilin och sen är det dansuppvisningar, säger Elisabeth Welzenbach, projektkoordinator för Bikes and BBQ.

Projektkoordinatorn berättar att evenemanget grundar sig i att visa Varberg som en cykelstad. Cyklar fanns det också både i olika former och storlekar.

För barnen hade de satt upp en trafikcykelbana och ett av barnen som testade den var treåriga Nathaniel Ziff.

ANNONS

– Han har nog kört i tjugo minuter tror jag, han gillar att cykla, säger mamma Katerina Ziff.

Förutom besökarnas möjlighet att cykla själva var det en cykelshow på schemat med den kända BMX-cyklisten Andreas "Andy" Lindqvist. Han var där under eftermiddagen och trickcyklade med sin BMX på scen.

Några andra som steg upp på scen under dagen var dansgrupper från Dansstudion. Dansarna var både från Varberg, Falkenberg och Laholm och uppträdde med sina egenkoreograferade danser.

Diversity från Varberg framförde sin koreografi till Billie Eillish ”Bad Guy” och Alexander Reindl körde ett freestyle solo. Därefter uppträdde de tre 14-åringarna i No Names, West Movement och två av gruppmedlemmarna i The Swedians med sina danser.

Besökarna kunde också passa på att äta olika sorters mat och dryck i Brunnsparken. Det fanns både crepes, japansk mat och grillat.

– Det har varit jätteroligt att vara här, vi har bland annat ätit hamburgare, säger Davey Alvarez.

ANNONS