Redo för historiska hemmamatchen

Historisk allsvensk hemmapremiär för Varbergs Bois mot Blåvitt och strålande väder. Surt att inte få se det live på arenan förstås. Men glada supportrar tror att laget ska hänga kvar.

ANNONS
|

Boisarna stod för premiäromgångens stora knall. Man slog inte bara Helsingborg borta med 3-0 utan toppade därmed dessutom tabellen. Så förväntningarna hade skruvats upp rejält inför matchen mot Blåvitt.

Optimister

På ett nästan fullsatt Nyfiket satt en kvartett som samtliga trodde på vinst för Bois.; Meriton Nurkai (3-2), Simon Wall (3-1), Lukas Cullhed (3-2) och Karl Westman (2-1). De tror att Varberg kommer att hamna någonstans i mitten av tabellen.

– Det är jobbigt att man inte kan vara på vallen och stötta sitt lag. Det hade varit härligt eftersom jag håller både på Bois och IFK, säger Simon Wall.

ANNONS

I dörren för att ta emot gäster stod Joakim Stafsén som också är boisare:

– De har gott självförtroende nu efter premiären och jag tror alltid på seger. Bois vinner med 2-1.

Blåvita varbergare

Två varbergare i blåvita tröjor fanns också på plats och de trodde förstås tvärtom. Båda tippade 3-0 till Göteborg.

– Det blir en promenadseger för IFK. Men tråkigt att Varberg inte får spela hemma nu när IFK äntligen får komma hit, säger Jonathan Eriksson.

– Man blev taggad då när Varberg gick upp. Nu får vi hoppas att de hänger kvar. Men IFK vinner idag. Annars blir det pinsamt på jobbet, konstaterar Andreas Fredriksson.

Troro på delad pott

På Oscars satt en trio boisare bänkade i väntan på mat. De trodde på delad pott mot göteborgarna; Pontus Herbertsson (0-0), Marie Sigvardsson (1-1) och ”Pebbe” (2-2).

– Det hade varit fullsatt på vallen i dag. Mest synd om laget som inte får ha någon publik. Mitt årskort ligger hemma och väntar på att få användas, säger ”Pebbe” en stund före matchstart.

Hur matchen slutade: Göteborg vann med 2-1.

LÄS MER: Varbergs Bois fyller läktaren med fotografier i allsvenska hemmapremiären

LÄS MER: Vilken drömstart för Bois

ANNONS