Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Redan vinnare – men långt till det grönsvarta nålsögat

De är redan vana vinnare. Ändå väntar det stora klivet genom det lilla nålsögat. Vi har hängt med Varbergs Bois U19-grabbar som säkrade serien i söndags.

Klockan är 10. Morgonen är mörk och mulen. Snart släntrar de in, en efter en. I det trånga omoderna materialrummet under Påskbergsvallen är Mårten Lundell redan i gång. Dräkter, taktiktavla och västar ligger på golvet. Inget får glömmas. Mårten jobbar ideellt med att hålla igång Bois äldsta ungdomslag. Men det går bra. Utvecklingen har skett stegvis för varje säsong. I år har det gått något alldeles fenomenalt. Bois U19 är obesegrat i division 1 region 1 (Sydvästra Götaland i praktiken). Det har blivit en hel del resor till Malmö och Helsingborg.

Nästa år är det meningen att Ali Kraym (nu i Ullareds IK) ska ta över laget. Nuvarande huvudtränaren Martin Skogman (pappaledig för dagen) tar över Martin Pringles nuvarande roll som akademichef.

Vinner Bois dagens match i Onsala är platsen i den nya Superettan för 19-åringar fastställd. Vi rullar i väg i klubbens två minibussar. Resor kortare än 20 mil ger stor buss. Därför är det inte aktuellt den här gången. Men det tycks gå bra. Grabbarna i bussen har redan kopplat in lurarna och det är tyst när Pringle rattar i väg förbi Vallens grindar.

Bois har skapat ett riktigt framgångsrikt lag. Många av de lovande lirarna är hämtade från hela stan. Dessutom har några killar från Kungsbacka och Kinna plockats in. Det ser Bois förstås som glädjande eftersom föreningen vill vara regionens stolthet. Du får fyra pass i veckan – bara du satsar och vill något.

Framme utanför Rydet träffar vi på bröderna Bendrik. De är redan på plats och står bredvid varandra. Det känns omöjligt att skilja dem. Kanske tränarna måste tvinga dem ha olika skor.

– På plan ser man skillnaden, säger David Bendrik.

Det är mycket boll i bröderna. Och ärligt talat, det finns fler som har känsla. På ett elegant vis rullar boisarna ihop tre snabba före paus. Onsala hänger helt enkelt inte med. Matchens höjdare ska just blixtra till. Elias Ivarsson begär bollen, gör en gubbe och drar på med vristen. Rakt upp i krysset från 30 meter. Men – målorgien stannar av när Noah Johansson drabbas av en utvisning. Han tjatar till sig det. Han skäms.

Blir det kvartssamtal på måndag med Jocke (Persson) nu?

– Ja, det blir nog det. Men jag vet om det, säger Noah och ser för stunden bekymrad ut.

Inifrån omklädningsrummet öppnar Oliver Alfonsi dörren: ”Blir det pizza nu?”

– Nej, vi åker hem direkt, säger Pringle.

Det börjar bli mörkt och kyligt.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här