Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Rörläggaren Christoffers puls går ner i skogen

Christoffer Andersson, naturälskare, vittnar om att skogarna varit mycket mer besökta än tidigare. Här delar han med sig av sina smultronställen.

Fjärran från ljudföroreningarna och stressen finns den. Platsen som för människan i gud-vet-hur-länge har varit föremål för såväl naturromantiska poem som ett hem och trygghet. Många är de som vittnat om dess avkopplande effekter och upplevelsen har även backats av forskning. Vi talar förstås om skogen (nu för tiden oftast en virkesåker för att vara helt krasst korrekt). Här om åren kom till och med den gamla klassiska skogspromenaden att få ett hippt namn (skogsbad) och Handelns utredningsinstitut utsåg stormköket till årets julklapp 2020. Sedan pandemin slog till har ”skogsmullen” och varbergaren Christoffer Andersson märkt av ett ökat antal ansikten under sina skogsvistelser.

– Tidigare var jag i stort sett själv. Nu är det folk överallt känns det som, även när det är kallt, säger han.

Fotandet en stor del

Christoffer Anderssons passion för naturlivet tog far när han vandrade Jämtlandstriangeln 2018. Efter det gick hans Instagramkonto från ett ”vanligt” till ett med fokus på naturlivet och vackra, inspirerande skogsbilder. Fotandet blev en del av intresset och hans utflykter dokumenteras ännu på kontot halland_county_outdoors.

– Plötsligt hade jag 2000 följare. Det gjorde att det blev extra roligt att komma ut, säger han.

Till vardags arbetar Christoffer Andersson som rörläggare.

– Hantverkaryrket är ganska stressigt och det är skönt att kunna koppla bort det i skogen där det är lugnt, och bara sitta och lyssna på bruset i träden. Jag kokar kaffe, lagar mat, slappnar av. Det är härligt att bara vara ute, säger han.

Själv har han ett intresse för de prylar som nyttjas vid utelivet, men menar samtidigt att dessa inte är en egentlig nödvändighet.

– Man kan köpa ett billigt stormkök och ta med lite kokkaffe och några korvar att grilla. Eller vandra en slinga. Tycker man att det är kul finns det hur mycket som helst att köpa i form av stolar, kök, knivar, bra kläder, men man behöver egentligen väldigt lite, säger han.

Till sist – dina topp tre ställen i kommunen då?

– Hiaklitten är väldigt fint. Det är en lite småtuff promenad, men jag vill ändå tipsa om den. Även att gå runt sjön vid Ästad vingård. Och Åkulla. Även om det är ett populärt ställe som många känner till så är det fint att gå runt sjön och ta sig ut på flotten om man vill det, det finns en grillplats i mitten där, tipsar han.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här