Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Två män rånade China Sea i centrala Varberg på måndagskvällen. Bild: Annika Karlbom.

Rånare hotade anställd med kniv

Maskerade man tvingade till sig dagskassan på China Sea och försvann sedan på moped.

Strax innan stängning på måndagskvällen utsattes restaurangen China Sea i Varberg för ett rån. Två kockar var inne i köket och en kvinna befann sig ensam ute i restaurangen när en man med hjälm tog sig in i lokalen, vid klockan 21.15. 
– Hon höll på att låsa dörren när han kom in och satte en kniv mot hennes hals, säger Cheng Trenh, som jobbar på China Sea men som inte själv var på plats under måndagskvällen. 

Mannen tvingade kvinnan att ge honom dagskassan och försvann sedan från restaurangen. Tillsammans med en annan man som hade väntat utanför försvann de på en moped i riktning mot Eskilsgatan. Restaurangen är ett familjeägt företag och personalen har inte varit med om någonting liknande tidigare. Den drabbade kvinnan chockades svårt av händelsen. 
– Det här har aldrig hänt oss innan. Det var ingen stor summa de fick med sig så jag förstår inte vad det är för sjuka människor som utsätter en person och en verksamhet för sådant här, säger Cheng Trenh. 

Efter rånet var polisen snabbt på plats för att samla in uppgifter. Under kvällen sökte de i området efter männen.
– Men det går snabbt att försvinna på en moped, sade Stefan Gustavsson, polisens presstalesman på måndagskvällen.
Under tisdagen genomfördes en teknisk undersökning av platsen och polisen ska även kontrollera om det finns några övervakningskameror i området som kan ha fångat de båda gärningsmännen. 
– De hade mörka visir på sig och det gör att vi inte har några signalement på dem. Vi har säkerställt vissa saker, men vad det handlar om kan jag inte gå in på just nu, säger Håkan Antonsson, förundersökningsledare på polisen i Varberg. 

För personalen på China Sea försöker man gå vidare och kommer att ha öppet som vanligt. Men händelsen har påverkat alla i personalen. 
– Det här känns väldigt jobbigt. Det drabbar många och det är en chock för alla. Det är väldigt många som har hört av sig och undrat hur det har gått och hur det är med oss. Det är vi väldigt tacksamma för. Nu vill vi bara gå vidare och glömma det här, säger Cheng Trenh. 
Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha sett någonting i samband med händelsen.  

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här