Prognos för väder ger Åkulla skidallians hopp

När första snön kom efter helgerna var det många som åkte till Åkulla för att åka pulka med barnen, ta en skidtur i skogen och äta medhavd matsäck.

ANNONS
LocationÅkulla||

Parkeringen vid Åkulla Friluftsgård är nästan full. På andra sidan vägen där pulkabacke och skidspår finns lyser jackor, mössor, overaller och pulkor i glada färger. Stämningen är lättsam bland dem som gett sig ut för att prova backarna och ge barnen en av de få möjligheter till motion som finns sedan myndigheterna stängt idrottslokaler.

– Det är viktigt att ungarna får träna, säger Annika Ekerstedt som slagit sig ner vid grillen tillsammans med dottern Carin.

Kanonväder väntas

Christer Bengtsson, från Åkulla Skidallians, som är ansvarig för snötillverkningen är på gott humör. För första gången på säsongen ser det ut att finnas möjlighet att dra igång snökanonerna.

ANNONS

– Vi har kört dem minimalt, bara tolv timmar, denna vinter. Men framöver ser prognoserna lovande ut, säger han.

För dagen har Skidalliansen lagt ut en snösträng i skidspåret för att ge barnen möjlighet till skidåkning.

Stella Moreau är en av dem som lånat skidor och pjäxor och provar på.

– Det är svårt, säger hon. Jag har inte åkt så mycket skidor, bara en gång förut.

– När vi var mindre var det mest pulka, säger hennes syster Chloé som tycker skidor är roligt.

Väntan vid grillen

Medan barnen åkt skidor har mamma Caroline och hennes syster Filippa varit och hämtat lunchpackningen. I väntan på att det ska bli ledigt vid grillen sätter sig Filippa och matar sonen Ozzy. De är inte ensamma om att vänta på den.

Pär Härdeman och Charlotte Larsson har åkt med tre barn ifrån Halmstad för att njuta av pulkabacken och snön.

– Så hade vi tänkt grilla också, säger Pär som är född i Varberg och varit här förut.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Här finns 3,2 km belyst dubbelspår så fort kylan har kommit och snökanonerna är igång på anläggningen. För de mindre finns också en stor pulkabacke, en snölekplats med karusell och avskilda skidspår där nybörjare kan träna. Här finns möjlighet att hyra skidor och att byta om i omklädningsrum. Glesast i spåren är det före klockan 10.00 och efter 18.00. Aktuella uppgifter om beläggning hittar du se via webbkameran på http://www.akulla.se/

ANNONS