Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 29 juni är det dags för årets Pridefestival i Varberg. Redan nu kan man nominera till årets regnbågsambassadör. Bilden är från förra årets Pridefestival. Bild: Johan Persson
Den 29 juni är det dags för årets Pridefestival i Varberg. Redan nu kan man nominera till årets regnbågsambassadör. Bilden är från förra årets Pridefestival. Bild: Johan Persson

Pride söker regnbågsambassadör

Den 29 juni är det dags för årets Pridefestival i Varberg som i år har temat Historia. Redan nu kan man nominera till årets regnbågsambassadör.

– Det kan vara vem som helst som under året vill lyfta fram Pride och festivalen med utgångspunkten för alla människors lika värde, säger Annica Cauchy från föreningen ProLove/Pride Varberg.

Historietema

Varje år utser Pride Varberg en regnbågsambassadör. Tidigare år har bland andra kommundirektören Carl Bartler, näringslivsutvecklare Magnus Thomson och företagsledaren Mathias Frenzel burit titeln.

– Det spelar ingen roll vad personen jobbar med. Vi vill få in människor som jobbar i många skilda områden för att brett kunna sprida kunskap om festival och dess värdegrund. Pride handlar om alla människors lika värde och rätten till att älska vem man vill. En regnbågsambassadör kan vara vem som helst, det kan till exempel vara någon som jobbar ideellt eller som ledare i någon idrottsförening, säger Annica Cauchy.

Den som vill nominera kan göra det fram till den sista april via Pride Varberg facebooksida eller till [email protected]

Årets Pridefestival i Varberg äger rum den 29 juni och temat för i år blir historia, eftersom det är 50 år sedan Stonewallupproret mot polistrakasserier riktade mot homosexuella och transpersoner i New York. Det är även fem år sedan Pride Varberg grundades.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här