Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Pride efterlyser större engagemang

Svårt att hitta både volontärer och sponsorer.

Samtal till sponsorer, rekrytering av volontärer och planering av paraden. Arbetet inför årets lokala Pridefest är i full gång och den färgsprakande festen innebär mycket förberedelser.
– Det är i fas skulle jag säga. Det är mycket att fixa innan allt kommer i hamn men det känns väldigt bra just nu, säger Malin Gunnarsson, ordförande i styrelsen ProLove som arrangerar Pride Varberg.

Hennes roll är bland annat att ta hand om marknadsföringen och sköta kontakterna med reklambyrån, sponsorer och media.
– Jag har varit med alla tre åren. Jag och Jennifer Garhall var med och drog igång det. Vi är åtta stycken som jobbar aktivt med det här nu och alla har olika ansvarsområden.
Frivilliga behövs
Det som saknas just nu är volontärer.
– Vi behöver fler för att det ska fungera bra. Det är mycket jobb som ligger bakom när det kommer så mycket folk, säger Malin Gunnarsson.
Volontärarbetet innebär allt från att förbereda i Societetsparken och resa tält till att märka ut och organisera paraden. Hon menar att det en bra erfarenhet för alla inblandade att vara med och genomföra ett så här stort evenemang.
– Det är roligt, man lär sig mycket och det är bra stämning. Och det är något väldigt viktigt även om det bara är en dag om året, säger hon.

När det gäller att få fram sponsorer har det varit desto trögare i år.
– Vi har jobbat med det vi har fått. Det är jättesvårt och vi har inte tid att vara ihärdiga eftersom alla dessutom har vanliga jobb. Vi hade absolut önskat ett större intresse.
Om man vill engagera sig, hur gör man då?
– Då kan man komma till vårt informationsmöte för volontärer på Centralen. Dessutom kan man komma dit lite tidigare och hjälpa till att pärla armband (”Pärla för Pride”) och det går bra att ta med hela familjen dit.
I år tågar Pride lördagen den 1 juli. I fjol deltog uppskattningsvis 1 500 personer och i år hoppas arrangörerna på cirka 2 000 besökare.
Hur skiljer sig årets Pride från tidigare?
– Det kommer att vara en Pre-Pride på Komedianten den 30 juni med bland annat superhjältedisco, bokläsning och filmvisning, säger Malin Gunnarsson.
– Sedan är paraden en annan tid i år som vi hoppas passar bättre, klockan 14.00. Och jag hoppas på fint väder eftersom det regnade förra året.

Den här artikeln har varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här