Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Mårten Samuelson
Bild: Mårten Samuelson

Postutdelning varannan dag i Varberg

Postnord kommer att införa varannandagsutdelning av post i region Väst. Bland annat berörs Varbergs kommun av beslutet, vilket Dagens Nyheter var först med att rapportera om.

Från och med den 3 maj kommer kommuner med postnummer som börjar på 40-51 att få posten utdelad varannan dag. Totalt berörs 33 kommuner, varav Varberg är en av dem.

Beslutet grundar sig på att antalet skickade brev minskat, samtidigt som e-handeln och skickade paket kraftigt ökat.

— En ny modell för utdelning av brev, tidningar och reklam är ett sätt för Postnord att möta förändrade behov hos svenskarna och samtidigt rusta för framtiden. För många mottagare är det idag viktigare att kunna få sina e-handlade paket alla vardagar än att brevbäraren ska passera postlådan varje dag, oavsett om det finns brev att dela ut eller inte, säger Mathias Krümmel, chef för PostNord Sverige, i ett pressmeddelande från Postnord.

Under 2020 testades modellen i Lund och i Kävlinge och i början av året startade varannandagsutdelningen för postnummer som börjar med nummer två.

Enligt Postnord kommer paketleveranserna inte att påverkas av förändringen. Precis som tidigare kommer utdelningen att ske till ett ombud, till mottagarens postlåda eller som hemleverans. Möjlighet till Expresstjänster kommer också att finnas kvar.

Modellen kommer successivt att utökas i Sverige och tanken är att hela landet kommer ha varannandagsutdelning år 2022.

Kommunerna som får varannandagsutdelning från och med den 3 maj:

Ale, Alingsås, Bollebygd, Borås, Essunga, Färgelanda, Grästorp, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Lysekil, Mark, Mellerud, Munkedal, Mölndal, Orust, Partille, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tjörn, Tranemo, Trollhättan, Uddevalla, Varberg, Vårgårda, Vänersborg och Öckerö.

Källa: Postnord

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här