Alice Majlöv som Greta Thunberg och Maja Höidal som Donald Trump.
Alice Majlöv som Greta Thunberg och Maja Höidal som Donald Trump. Bild: Matilda Carlström

Politisk satir över året som gått

Hur skulle det se ut om Greta Thunberg och Trump hamnade i en båt över Atlanten tillsammans? Det och mycket annat vill PS estetelever utforska i en nyårsrevy.

ANNONS

Under höstterminen har estetelever i årskurs tre på Peder Skrivares skola arbetat med nyårsrevyn Greta och Trump över Atlanten, inom ramen för ämnet ”estetisk kommunikation”.

– Vi skämtar om allt som hänt under året, men spär på lite och gör det lite överdrivet. Det blir automatiskt lite kängor mellan Trump och Greta, säger teatereleven Moa Wennerberg.

Amazonas, fotboll och ASAP Rocky

Treor från de olika estetinriktningarna (bild & form, musik och teater) har tillsammans spånat fram manus och regi, och kommit fram till vilka händelser från 2019 de vill driva med, göra poänger av och skildra.

– Vi har googlat på stora händelser från 2019 som folk känner igen, säger Moa Wennerberg.

ANNONS

– Vi har bland annat med branden i Amazonas, Gretas båtresa, fotbolls-vm, eurovision i Israel och bråket med ASAP Rocky, säger Maja Höidal som spelar Donald Trump.

Karikatyrer

Alice Majlöv spelar rollen som Trumps motspelare Greta Thunberg.

– Det är ganska svårt att skriva manus utifrån en verklig människa och veta hur hon skulle bete sig i olika situationer, säger hon.

– Ja, det blir ju som karikatyrer, säger Moa Wennerberg.

Nyårsrevyn spelas i Peder Skrivares aula den 14 januari klockan 18.30.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

ANNONS