Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Politiker gillar ekologiskt - men ratar procentmål

Kommunens ledande politiker ger ekologiskt tummen upp, men vill inte ha något tydligt procentmål.

Varberg. - Jag tycker att det är jättebra att det finns ett tryck kring detta, men vill inte ha ett mål inom en viss tid, säger Jana Nilsson (S), kommunalråd.

Han tycker däremot att det är viktigt att kommunen strävar efter att köpa in mer ekologiskt och närproducerat. Socialdemokraterna har tidigare lagt ett förslag om att femtio procent ska vara ekologiskt, men det gick alliansen emot.

- Det hade säkert blivit dyrare, men jag tycker att man ska ta ett steg framåt och sedan analysera vad man klarar, säger Jana Nilsson som tycker att dagens mål på 25 procent är för mesigt.

- Det har vi i princip nått upp till direkt, utan att behöva jobba med frågan.

Kommunalrådet Jörgen Warborn (M) lyfter fram att kommunen just nu ser över sina miljömål och att inköpen av ekologiskt finns med där.

- Det är lätt att tycka om förslaget naturligtvis, men man måste veta vad konsekvenserna blir fullt ut och det ska också ställas mot andra miljöförslag. Det kostar mer att köpa ekologiskt och då måste man ställa det i relation till andra miljösatsningar, säger han.

Man måste också ta med aspekten närproducerat, till exempel om en importerad ekologisk produkt verkligen är bättre än en konventionellt framställd i Halland, menar Warborn.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här