En morgon i januari i år körde en man över en vall på Varbergs fästning och kanade sedan ner för en slänt. Nu är polisen färdig med sin utredning kring olyckan.
En morgon i januari i år körde en man över en vall på Varbergs fästning och kanade sedan ner för en slänt. Nu är polisen färdig med sin utredning kring olyckan. Bild: Annika Karlbom

Polisens utredning kring fästningsolyckan klar

Det har gått nästan exakt fyra månader sedan den tragiska olyckan på Varbergs fästning där en äldre man omkom. Till slut vet polisen vad som låg bakom det hela och utredningen läggs nu ner.

ANNONS
|

Det var den 27 januari i år som olyckan på fästningen inträffade när en äldre man körde över en vall på fästningen med sin bil. Mannen kanade sedan tolv meter längs med en sluttning innan bilen stannade precis innan fästningens kant.

Orsaken till olyckan har däremot länge varit oklar och polisen har inte haft mycket att jobba med. Det fanns inga vittnen till olyckan och senare i utredningen konstaterade polisen att det inte rörde sig om något brottsligt eller att någon annan ska ha varit inblandad.

Dessutom visade den tekniska undersökningen av fordonet inga fel eller brister som kunde förklara olyckan.

ANNONS

Polisen har därför inväntat den slutliga obduktionsrapporten och i veckan kom den.

– Den har vi fått och gått igenom och efter det beslutade vi att förundersökningen skulle läggas ner. Vi kan konstatera att dödsfallet och olyckan är orsakat av sjukdom. Det var indikationer som vi fick tidigt i utredningen och obduktionen bekräftade bara det vi trodde, säger Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare på trafiksektionen region Väst.

Polisen vill inte gå in mer i detalj på den exakta dödsorsaken.

– Det är någon form av sjukdomsfall som gör att olyckan inträffar och att han avlider. Sen vet vi genom anhöriga att han tyckte om fästningen och det var en plats han tyckte om att besöka. Att folk dör av sjukdom i trafiken är inte ovanligt men det är klart att stället det inträffade på är lite udda. Så på det sättet var det ingen vanlig utredning, säger Andreas Gabrielsson.

LÄS MER:Olycka vid fästningen – bil störtade flera meter

LÄS MER:Ingen misstanke om brott bakom fästningsolyckan

LÄS MER:Polisen har fått fler svar om fästningsolyckan

ANNONS