Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Inbrottsvåg i Bua och Veddige. Polisen har nu fått tips om en silverfärgad Volkswagen Passat som har setts i området. Bilden är en arkivbild och har inget med den aktuella händelsen att göra. BILD: Jonas Ekströmer / TT Arkiv

Polisens spår i inbrottsvågen

På mindre än en vecka har tio inbrott anmälts i Bua och Veddige. Polisen har nu fått tips om en silverfärgad Volkswagen Passat som har setts i Veddige tidig söndagsmorgon. – I samband med det har man även sett tre personer som bedömts vara i 25-årsåldern, säger Jan Nicklasson, utredningschef hos polisen i Varberg.

Förra veckan skrev HN om att Veddige och Bua drabbats av en inbrottsvåg. Det var på onsdagen som fyra inbrott, tre i Veddige och ett Bua, anmäldes. Mellan fredag och söndag har ytterligare sex inbrott i områdena anmälts, fyra i Veddige och två i Bua.

LÄS ÄVEN: Inbrottsvåg i Veddige och Bua

Totalt rör sig alltså om tio anmälda inbrott på mindre än en vecka. I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman, men polisen har fått in ett tips som de nu går vidare med. 

– Ett vittne har sett en silverfärgad Volkswagen Passat i Veddige omkring klockan 5 på söndagsmorgonen. Det vi vet är att det är en hyrbil. Man har i samband med bilen även sett tre personer som bedömts vara i 25-årsåldern, säger Jan Nicklasson, utredningschef hos polisen i Varberg. 

Har man sett bilen på någon av de andra platser där det varit inbrott?
– Inte vad vi känner till. Det är något vi får undersöka, säger Jan Nicklasson. 

Hur går ni vidare med tipset?
– Vi undersöker var, när och av vem den här bilen är hyrd. 

De inbrottsdrabbade bostäderna har även spärrats av för teknisk undersökning. Polisen uppmanar nu allmänheten att hålla koll om de ser något ovanligt, och att ringa polisen "hellre en gång för mycket än inte alls."

– Om man bor i villaområden i de här orterna har man oftast ganska bra koll på vilka som bor där och inte. Om det är någon som stryker förbi sakta eller på annat sätt väcker misstankar ska man inte vara rädd för att notera registreringsnummer och signalement. Sedan är det vårt jobb att kolla vidare på det, säger Jan Nicklasson.