Polisen: Yxmannen hade molotovcocktail

Den man som bar kniv och yxa och skadade en elev på PS-gymnasiet på torsdagsförmiddagen hade även med sig en molotovcocktail till platsen. Det bekräftar lokalpolisområdeschefen Anders Wiss för HN.

ANNONS
|

HN fick under torsdagsförmiddagen flera uppgifter från elever på PS-gymnasiet om att det påträffats en molotovcocktail i samband med förmiddagens skolattack. Denna uppgift bekräftas nu av lokalpolisområdeschefen Anders Wiss.

– Vad jag förstår ska han ha haft med sig någon typ av molotovcocktail eller liknande föremål, säger han till Hallands Nyheter.

En molotovcocktail består normalt sett av en glasflaska fylld med en lättantändlig vätska och en tändanordning.

Att förmiddagens händelse rubricerats som förberedelse till mord bygger på att gärningsmannen ska ha haft ett uppsåt med sitt handlande och att det varit planerat.

Hör polisen berätta mer om händelsen i klippet ovan. I klippet berättar lokalpolisområdeschefen Anders Wiss att brottsrubriceringen inledningsvis var försök till mord. Rubriceringen ändrades efter förhör och på torsdagseftermiddagen anhölls mannen misstänkt för grov misshandel, grov mordbrand, grovt olaga hot, förberedelse/försök till grov misshandel.

ANNONS

LÄS MER:Knivbeväpnad man tog sig in på Peder Skrivare

LÄS MER:Brand kopplas till skolattack

ANNONS