Polisen varnar för rififi-kupper

Polisen i Varberg har gått ut med en varning till alla butiksägare i kommunen. – Se till att larm och övervakningskameror är i ordning, säger kommunpolisen Richard Hiller.

ANNONS
|

Under två nätter i rad har matbutiker i Varbergs kommun drabbats av så kallade rififi-kupper. Okända gärningsmän har tagit sig upp på tak för att försöka ta sig in i butikerna genom att såga upp ett hål i taket. Båda inbrottsförsöken misslyckades på grund av att larmet började tjuta.

Strax innan midnatt natten mot onsdagen gick inbrottslarmet på Willys i Varberg. När väktare kom fram hade tjuvarna försvunnit. Polisen var senare under dagen på plats för att genomföra en teknisk undersökning. Natten därefter slog tjuvarna till igen - mot Ica i Hunnestad.

–Det finns risk att de fortsätter att försöka och därför har vi ökat bevakningen vid butiker under nätterna. Vi har även prata med vaktbolagen och bett dem att hålla ögonen öppna, säger Richard Hiller som är kommunpolis Varberg.

ANNONS

Vet ni hur många gärningsmännen är?

–Nej, men det vanliga är att en håller utkik och att en är uppe på taket. Ofta är de ute efter tobak, säger Richard Hiller.

Polisen vill nu varna andra butiksägare och ber dem att se över sina rutiner.

ANNONS