Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisområdeschef Anders Wiss uppmanar allmänheten till att filma eller ta kort vid en eventuell ytterligare blottning. Detta med anledning av trolig koppling till det misstänkta våldtäktsförsöket vid Furubergsskogen. Bild: Thomas Johansson
Polisområdeschef Anders Wiss uppmanar allmänheten till att filma eller ta kort vid en eventuell ytterligare blottning. Detta med anledning av trolig koppling till det misstänkta våldtäktsförsöket vid Furubergsskogen. Bild: Thomas Johansson

Polisen vädjar till allmänheten efter misstänkta våldtäktsförsöket

Fler föräldrar har setts till vid Furubergsskogen efter det misstänkta våldtäktsförsöket för tre veckor sedan. Polisen befarar att gärningspersonen kan visa sig igen om det trappas av.

Polisens utredning kring det misstänkta våldtäktsförsöket vid Furubergsskogen fortsätter i oförminskad takt. De har ännu ingen som är skäligen misstänkt i ärendet, men har tidigare kunnat koppla personen de söker till tidigare olösta blottningsfall och gått ut med signalement.

– Det har gett resultat ur ett brottsförebyggande perspektiv. Vi har sett att det är många föräldrar runt Furuberg vid skolstart och skolslut. Det tycker vi är jättebra, säger Anders Wiss, lokalpolisområdeschef.

Samtidigt ser de en risk i att gärningspersonen visar sig igen när det trappas av och blir mindre folk i området.

– Ju mer folk det är, desto mer benägen är man att bli avslöjad.

– När blottaren dök upp var det inte regelbundet, utan då och då. Det kunde gå flera veckor mellan tillfällena. Vi räknar nästan med att det skulle kunna hända igen här framåt december, och då är det en blottning vi tänker på i första hand, säger Wiss.

Uppmaningen: Ring 112 direkt

Om den misstänkte gärningspersonen blottar sig igen uppmanar polisen allmänheten till att direkt ringa 112 och, om möjligt, filma eller ta kort.

– Även om det ”bara” är en blottare så att säga och det är med anledning av ett våldtäktsförsök här då. Vår önskan är att man är lite snabb i tanken, att man har sin mobiltelefon och filmar eller tar kort. Det skulle vi vara väldigt tacksamma över och det skulle hjälpa oss oerhört mycket i utredningen.

Läs mer: Nya vittnesuppgifter om misstänkta våldtäktsförsöket vid Furubergsskogen

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här