Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Polisen söker efter stöldgods i Varberg

Flera företag i Varberg har råkat ut för omfattande stölder de senaste två veckorna. Polisen vänder sig nu till allmänheten efter tips och iakttagelser.

Vi har tidigare rapporterat om flera omfattande stölder i Varberg. Bland annat berättade företaget Vartex hur de blev av med cyklar till ett värde av 500 000 kronor natten till söndagen.

Dessutom har GPS-utrustning, för upp mot 800 000 kronor, och annan utrustning stulits från maskiner som arbetar med Getteröbron.

Under slutet av förra veckan ska någon ha försökt tända eld vid lokalen som tillhör gamla Monark, enligt polisen. I anslutning till den händelsen försvann verktyg för 400 000 kronor.

Nu går polisen i Varberg ut och ber om hjälp från allmänheten.

”Har du sett något som varit konstigt i anslutning till företagen eller de stora byggarbetsplatserna de senaste veckorna? Har du kanske reagerat på att det rör sig okänt folk i närheten av ditt eget företag?”, skriver polisen på sin facebook-sida.

De efterlyser också tips på eventuella ställen där det kan misstänkas finnas stöldgods, exempelvis maskinhallar eller sommarstugor. Polisen kallar det för ”tjuvgömmor” som de misstänkta använder för att samla ihop stulet gods innan de lämnar området.

Polisen önskar att de som sett något av intresse ringer 114 14.

Tidningen har sökt polisens utredare utan framgång.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här