BILD: Rawel Flato/TT
BILD: Rawel Flato/TT

Polisen misstänker: bilstöldliga på turné

Flera fall av stöld ur bilar inträffade under torsdagen. Polisen misstänker att det finns ett samband mellan händelserna.

ANNONS
|

På torsdagen inträffade två fall och ett försök till stöld ur bil under kort tid. Vid 18-tiden krossar någon en ruta på en bil som står parkerad utanför en ridskola i Tvååker. Gärningsmannen har då kommit över en handväska som bland annat innehöll kontanter, körkort och plånbok. Vid samma tillfälle upptäcker ytterligare en person att någon har försökt bryta sig in i dennes bil som även den stod parkerad vid ridskolan.

Kort därpå bryter sig en gärningsman in i en bil som står parkerad vid Rasta nord. Bilen tillhör ett sällskap från Norge som blir av med tre resväskor innehållandes bland annat pass och kläder. Polisen misstänker att det finns samband mellan händelserna.

ANNONS

– Vi skulle bli mycket förvånade om det inte är samma gärningsman. När det skett en serie brott inom ett mindre geografiskt område är det ofta samma personer som är på turné, säger Tommy Karlsson, stationsinpektör hos polisen i Varberg.

ANNONS