Polisen ska betala 70 000 kronor till ägaren efter att bilen förstörts när den var beslagtagen. Bilen på bilden är inte bilen det handlar om i artikeln.
Polisen ska betala 70 000 kronor till ägaren efter att bilen förstörts när den var beslagtagen. Bilen på bilden är inte bilen det handlar om i artikeln. Bild: Jari VŠlitalo

Polisen förstörde beslagtagen epatraktor

Polisen i Varberg måste betala 70 000 kronor till en man i Tvååker. Detta sedan mannens epatraktor förstörts under tiden den varit i polisens förvar.

ANNONS
|

Det var i januari i år som polisen i Varberg stoppade en epatraktor. Föraren misstänktes för olovlig körning och epatraktorn beslagtogs av polisen då de misstänkte att den var trimmad.

Några dagar efter polisens beslag kontaktade ägaren av epatraktorn polisen och meddelade att den inte var byggd för att förvaras utomhus och att elektroniken i den skulle bli förstörd om det regnade på den.

En och en halv månad efter att polisen beslagtagit epatraktorn var utredningen klar. Epatraktorn var inte trimmad och utredningen lades ner, misstankarna mot föraren likaså. Men när ägaren skulle hämta sin epatraktor hos polisen gick den inte att starta. Trots ägarens varningar hade den stått utomhus hela tiden. Jan Niklasson på polisen var den som hade hand om utredningen.

ANNONS

– Vi har bara ett fåtal platser inomhus och under tiden det aktuella fordonet var i beslag fanns det helt enkelt inte plats, säger han.

Istället för att förvara fordonet inomhus hade polisen försökt att täcka över den med en presenning. Vilket visade sig inte vara den bästa lösningen. Presenningen orsakade så stora skador på epatraktorns lack att ägaren fick lackera om den. Tillsammans med den förstörda elektroniken slutade notan på drygt 70 000 kronor. En summa polismyndigheten nu måste ersätta ägaren med.

– Det hör inte till vanligheten att vi får in fordon som inte klarar av att vara utomhus men vi har ett ansvar för de saker som vi tar i beslag och blir det fel är det bara att betala, säger Jan Niklasson.

ANNONS