Tror på nybygget. Patric Eriksson, hotellchef, Jenny-Anne Säfström, meeting designer och Martin Svensson, vd, tror på den nya konferensbyggnaden.
Tror på nybygget. Patric Eriksson, hotellchef, Jenny-Anne Säfström, meeting designer och Martin Svensson, vd, tror på den nya konferensbyggnaden.

Peter Apelgren ska formge nya kurorten

I juli ska kurortens nya konferensbyggnad stå klar. Allt från sänggavlar till hela rum är formgivna av konstnären och komikern Peter Apelgren. – Detta är det jag började med, komedin kom senare.

ANNONS
|

Byggnaden är fyra våningar hög med en stor konferensavdelning på bottenvåningen och 40 hotellrum uppdelade på de tre övriga våningarna.

Trots lågkonjunktur och minskad efterfrågan på konferenser vågar kurorten satsa.

Det är nervöst men förut har vi tackat nej till stora konferenser. Nu kommer vi att ha möjlighet att ta upp till 220 personer och det finns en stor efterfrågan på det, säger Martin Svensson, vd på Varbergs kurort.

Även privatpersoner ska få hyra in sig i det nya huset på de tider då konferensverksamheten inte är igång. Patric Eriksson, hotellchef, tror att byggnaden kommer att vara attraktiv.

ANNONS

- Det ska vara en vinstlott att hamna i det nya huset med en koppling till Varberg och västkusten precis som den gamla verksamheten har, säger Patric Eriksson.

Formgivningen med allt från färger till material är gjord av konstnären Peter Apelgren och han har hämtat sin inspiration från naturen runt kurorten.

- Jag vill föra in det som är på utsidan in i rummen. Därför har jag fotat allt från grässtrån till nyponbuskar. Varberg är väldigt vackert så det är inte ett svårt arbete, säger Peter Apelgren.

Samtidigt som man bygger nytt passar kurorten även på att renovera den stora bassängen och duschutrymmet i spaavdelningen.

- Det blir en lugn bassäng gjord av natursten med ljus och ljud i och omkring vattnet. Dessutom har vi höjt upp vattennivån och gjort en grundare del för vattengympan, säger Martin Svensson vd, Varbergs kurort.

Hittills har allt gått enligt planen och inga stora problem har uppstått. Bassängen är klar till påsk medan konferensbyggnaden invigs i slutet av juli.

Peter Apelgren är en känd göteborgsprofil och har medverkat både i radio och tv. Bland annat var han med i Rally som sändes i radion mellan 1995 och 2002. Där hade de inslag med egna texter till kända låtar, exempelvis Gyllene tiders ”Jag går och fiskar” blev ”Jag slår och smiskar”. Hans humor är ofta improviserad med en go göteborgares sätt att vara.

Peter Apelgren har läst på en konstskola i Florens och titulerar sig även konstnär.

ANNONS