Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: Bertil Enevåg Ericson / TT
Arkivbild. Bild: Bertil Enevåg Ericson / TT

Personbil och motorcykel i kollision på väg 153

En personbil och en MC krockade på onsdagseftermiddagen på väg 153 mellan Ullared och Rolfstorp i höjd med Åkulla. MC-föraren fick föras med ambulans till sjukhus.

Trafikolyckan inträffade strax efter klockan 14 på onsdagen och enligt räddningstjänsten rörde det sig om en krock mellan en personbil och en motorcykel. Olyckan inträffade strax efter sjön Svarten i höjd med avfarten mot Åkulla.

– Det är totalstopp på vägen och än så länge oklart hur många som är inblandade i olyckan. Vi är precis framme på plats, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten Väst kort efter det första larmet.

Även polis och ambulans larmades till platsen och vägen fick stängas av i båda riktningarna i drygt 40 minuter efteråt. Vid kvart i tre kunde vägen på nytt öppnas och räddningstjänsten kunde lämna platsen.

Polisen meddelar senare på sin hemsida att olyckan inträffat efter att motorcyklisten kört in i personbilen bakifrån. Personbilen skulle svänga vänster och MC-föraren, en man, hann inte bromsa i tid.

Mannen fördes enligt polisen med ambulans till sjukhus för kontroll och var vid tillfället vaken och kontaktbar.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här