Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Bertil Enevåg Ericson / TT

Personbil och motorcykel i kollision på väg 153

En personbil och en MC krockade på onsdagseftermiddagen på väg 153 mellan Ullared och Rolfstorp i höjd med Åkulla. MC-föraren fick föras med ambulans till sjukhus.

ANNONS
|

Trafikolyckan inträffade strax efter klockan 14 på onsdagen och enligt räddningstjänsten rörde det sig om en krock mellan en personbil och en motorcykel. Olyckan inträffade strax efter sjön Svarten i höjd med avfarten mot Åkulla.

– Det är totalstopp på vägen och än så länge oklart hur många som är inblandade i olyckan. Vi är precis framme på plats, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten Väst kort efter det första larmet.

Även polis och ambulans larmades till platsen och vägen fick stängas av i båda riktningarna i drygt 40 minuter efteråt. Vid kvart i tre kunde vägen på nytt öppnas och räddningstjänsten kunde lämna platsen.

ANNONS

Polisen meddelar senare på sin hemsida att olyckan inträffat efter att motorcyklisten kört in i personbilen bakifrån. Personbilen skulle svänga vänster och MC-föraren, en man, hann inte bromsa i tid.

Mannen fördes enligt polisen med ambulans till sjukhus för kontroll och var vid tillfället vaken och kontaktbar.

ANNONS