Patrik Sjöberg cyklar till Varberg

På lördag arrangeras en cykeltur från Göteborg till Varberg för att samla in pengar till kampen mot cancer. Bland deltagarna finns höjdhoppslegenden Patrik Sjöberg.

ANNONS
|

Det är organisationen "Varberg för liv" och företaget BEWi som ligger bakom cykelturen. Klockan nio på morgonen cyklar deltagarna från Scandinavium i Göteborg och räknar med att vara framme vid fästningen i Varberg senast klockan ett på dagen. I nuläget har 15-20 personer anmält sig men Martin Larsson på "Varberg för liv" hoppas på ett femtiotal.

– Det är ingen tävling, man är bara med och cyklar och ställer upp med en donation på minst 100 kronor, säger Martin Larsson.

I januari lämnade "Varberg för liv" över en check på drygt 300 000 kronor till Almers hus i Varberg, där cancerdrabbade familjer kan få en andningspaus. Tanken är att mycket av pengarna som organisationen samlar in ska gå till lokala ändamål.

ANNONS

HN passade på att kolla formen för en av lördagens cyklister, höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg.

Hur känns det inför lördag?

Vi cyklade nästan 60 mil mellan Norrtälje och Vårgårda för någon månad sedan. Så det här blir bara som lätt uppvärmning i jämförelse.

Hur gick den längre cyklingen då?

Det var tufft. Jag har inte cyklat så mycket i mitt liv innan, förutom på motionscykel när jag har varit skadad och rehabtränat. En riktigt cykel är en jävla skillnad och mental krävande under så långa sträckor.

Vad fick dig att engagera dig i det här?

– Jag har vänner som har cancer och som har gått bort i sjukdomen. Som offentlig person är det många som drar i en och vissa saker känns onödiga. Men det här har jag inga problem att ställa upp på.

Vad ska du göra i Varberg när du kommer fram?

– Det är ju en sommarstad, så det kan nog bli lite festligheter på kvällen.

ANNONS