Pandemin slog till igen – då blev carporten en träningslokal

Trönninge. Pandemin tvingar fram kreativa lösningar också när det gäller träning. Sandra Ekström Molvig gjorde inför vintern om sin carport till träningslokal för att kunna erbjuda träning utomhus.

ANNONS
|

Sandra Ekström Molvig, 36, är personlig tränare och har tidigare arbetat sex år som hälsoutvecklare på Ge-kås. I september i fjol startade hon företaget Varberg in motion.

Inriktningen var redan från början på utomhusträning, men hon hade även planer på att skaffa en lokal som ett komplement.

Då slog den andra vågen av coronapandemin till.

– Ja, det var ju lite dålig planering, säger Sandra Ekström Molvig och skrattar.

Men hon och hustrun Jennie Molvig har drivit företag tidigare och vant sig vid företagandets upp och nedgångar.

– Att driva företag är en utmaning i sig. Man kan inte gå och vänta på det rätta tillfället. Utmaningar kommer alltid, säger Jennie Molvig som hjälper Sandra med administration och stöttning.

ANNONS

Utomhusträning är ingen större match under vår eller tidig höst. Men Sandra insåg att det krävdes någon form av lösning för de bistraste vintermånaderna. Då kom idén att göra om carporten till en träningslokal.

– Vi ville kunna erbjuda folk lite väderskydd, men att ändå kunna vara ute. Det är lite för min egen skull också i och med att det blir många timmar utomhus, säger hon.

Infravärme installerades. Träningsredskapen är till stort del återbruk av exempelvis jeepdunkar och trätrissor.

– Jag har en kreativ pappa som jobbar i skogen, så mycket är med träinslag. Jeepdunkarna är sådant som farfar har använt och det är sådana saker som är populära att använda som träningsredskap. När jag kör mina träningspass på olika ställen runt om i kommunen cyklar jag ibland och då är redskapen relativt smidiga att släpa med.

Träningspassen får en viss inriktning beroende på hur de olika miljöerna ser ut.

– Vi förflyttar oss en del, vilket gör att ett pass går väldigt fort. En timme flyger förbi. Gör man lite stopp på vägen och kör som en bana så tänker man inte på att man tränar i den bemärkelsen. Man utför snarare uppgifter med kroppen som redskap. Framför allt ska det vara lustfyllt och roligt.

ANNONS

Lekfullt, fyller Jennie Molvig i.

– Det är klart att det är jobbigt också, övningarna belastar och utmanar. Men det blir med enkla redskap och på ett enkelt sätt. Det är fascinerande hur folk tycker det är kul att släpa och dra saker, säger Sandra Ekström Molvig.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

ANNONS