Pandemin knäcker klädbutik i centrum

Moa Blomqvist meddelar nu att hon ger upp sin klädbutik No 30 efter åtta år.– När man inte känner att det är roligt längre är det viktigt att man går vidare, säger hon.

ANNONS
|

Moa Blomqvists klädbutik No 30 har varit hårt pressad under hela pandemin. Försäljningen har tagit ordentligt med stryk av de olika restriktioner som funnits i samhället och att konsumenterna i en tid av osäkerhet prioriterat bort att köpa kläder.

– Jag tror att det kan vara svårt att förstå för många som inte har provat att vara egenföretagare vilken press det är. Vi har ett lager som jag står för med mina egna pengar, det är inte någon bank som har lånat mig det, säger Blomqvist.

Nu vill hon inte sitta och vänta på konkursen, säger hon, utan väljer att lägga ned under ordnade former.

ANNONS

– Det är ett tråkigt beslut, men vi har fått enormt många fina reaktioner från våra kunder. Det värmer verkligen, säger Blomqvist.

Själv har hon redan gått vidare på ett nytt jobb på företaget Add Wise som är en del av matvarugrossisten Matkompaniet.

– Det är ett företag som ser ut att ha en god framtid framför sig. Jobbet innefattar också en del dekorationer och liknande arbete, säger Blomqvist.

Klädbutiken No 30 på Östra Långgatan hade hon i åtta år och det var en butik som stack ut litegrann i Varbergs butiksflora.

– No 30 är nog det som jag är mest stolt över av allt jag har gjort. Dels att vi lyckades ta in den typen av varumärken i en liten stad so Varberg, men också den personliga kontakten med kunderna. För mig är det här med kläder något väldigt personligt, säger hon.

De återkommande besluten om restriktioner till följd av coronapandemin var det som till slut fick bägaren att rinna över.

– Vi inser att det här inte är något som kommer ta slut snart och jag vill inte fortsätta leva i den här ovissheten, säger hon.

ANNONS