Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Padelhall blir först ut på Holmagärde i Varberg

Bygglovet är på plats och spaden har satts i marken för Varbergs nästa padelhall. Huset blir det första på det nya området vid Holmagärde och snart kan det bli klart med grannar. Går allt enligt plan så slås dörrarna upp i maj nästa år.

Som HN berättade i somras så är det Niclas Wilhelmsson (eventmakare), Tomas Olsson (driver padelhall i Kinna) och Daniel Svedberg (Padelinstruktör) som är initiativtagare och de som ska driva den nya padelhallen. Bygglovet är alltså nu på plats och det första spadtaget togs under måndagen.

– Det är gött att vi äntligen är igång, säger Niclas Wilhelmsson.

Hallen kommer att vara ungefär 2 500 kvadratmeter stor. Det kommer att finnas sju stycken inomhusbanor, varav en är en singelbana, samt två stycken utomhusbanor.

– Ibland kan det vara svårt att hitta spelpartners. Därför är det bra med en singelbana också. Det är även sjukt bra träning, det är jättejobbigt att spela singel om man håller igång bollen, säger Daniel Svedberg.

Padelsporten har växt enormt på senare

Han berättar också att det inte bara kan vara svårt att hitta spelpartners utan även banor att spela på. Ibland tar tiderna slut efter tio minuter.

– Det är väldigt många som spelar. Det har verkligen boomat ordentligt. Tittar man på utbud kontra efterfrågan så är den här hallen efterlängtat, säger Daniel Svedberg.

Tomas Olsson är den som stått för kunskapen om hur en padelhall ska byggas på bästa sätt. Han säger att i den här hallen så har inget lämnats åt slumpen.

– Ljud, ljus och ventilation är viktiga parametrar och det är få nybyggda hallar som tänker på det idag. Ljuset är superviktigt, och även ljudet för att man ska vilja vara och trivas i hallen.

Utöver padelbanor kommer hallen också att innehålla en sportshop och en kafeteria. Samt kontorslokaler och ett stort konferensrum för ca 40 personer.

– Det här ska bli Varbergs nya vardagsrum. En plats dit man vill komma lite tidigare och även stanna kvar efter att man har spelat, säger Niclas Wilhelmsson.

Vill att det ska bli ett center som drar folk till varandra

Bygga och äga hallen kommer Knarrskär Fastighets AB att göra .

– Det här blir det första huset på området. Det är roligt att det äntligen händer något här, det har ju tagit tio år att få fram planen, säger Lars Johansson.

Han berättar att tomten är på 15 000 kvadratmeter stor och att det kommer att byggas två eller tre hus till på den. Diskussioner förs med intressenter, men i nuläget är inget klart om vilka som blir padelhallens grannar.

– Förhoppningen är att det här ska bli ett litet center med publika anläggningar som kan stötta varandra. Vi för diskussioner med olika serviceanläggningar, möjligen en restaurang och en del annat, säger Lars Johansson.

Går allt som planerat ska padelhallen kunna öppnas någon gång i maj nästa år.

LÄS MER: Stora planer för ny padelhall vid Holmagärde

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här