P-hus i Varberg ska extraknäcka som utkiksplats

Sugen på att följa Västerportprojektet från ovan? Kommunen förbereder för att skapa en utkiksplats på p-huset Briggen.

ANNONS
|

Såväl HN som andra redaktioner, hobbyfotografer och kommunen har upptäckt parkeringshuset Briggens värde som utkiksplats över hamnområdet. Nu ska de som arbetar med Västerportprojektet, hamn- och gatuförvaltningen, NOD (näringslivs- och destinationskontoret) och Varbergs Fastighets AB, som äger Briggen, skapa en mer ordnad utkiksplats på Briggens översta våning.

– Här ser man allt! Det är första parkett, konstaterar Cecilia Werner som är kommunikatör på Västerportprojektet.

Utkiksplatsen ska anläggas precis vid utgången från trapphuset och hissen. Den ”kostar” två parkeringsplatser och kommer att markeras men exakt hur är inte bestämt. Det kommer hur som helst finnas plats att sitta och kanske kommer det också finnas en kikare för den som vill ta en närmare titt på någon del av området runt omkring.

ANNONS

– Här finns hiss så alla kan komma hit. Det är en väldigt lättillgänglig plats, säger Cecilia Werner.

– Man ska inte behöva gå bland trafiken om man vill titta på bygget. Här uppe står man bra och om man går dit bort kan man se tunnelbygget också, säger Lina Persson, kulturgeograf på Varbergs Fastighets AB och pekar österut.

Carolina Arvidsson, projektkoordinator på NOD, överväger att låta platsen bli en målpunkt i de digitala cykelkartor som NOD jobbar med att ta fram:

– Det här kan vara härligt för varbergare men också något som skulle kunna locka turister.

Förskoleklasser, skolklasser och studiebesök är andra tänkbara besökare, enligt trion.

ANNONS