Öströö fårfarm gästades av biltutande bingospelare

Bilbingo till tonerna av livemusik verkar vara ett koncept som lyser upp i coronamörkret.

ANNONS
|

Några enstaka snödrivor smälter i det kalla regnet på Öströö fårfarms parkering. En kakafoni av biltutor tjuter i refrängen till Neil Diamonds låt ”Sweet Caroline”. Vindrutetorkarna svajar i takt till musiken.

– Ni applåderar genom att tuta. Om ni får bingo ska ni tuta som galningar och sätta på era varningsblinkers, ropar Eric Svensson ut från scenen som är placerad mitt framför de tolv prydligt parkerade bilarna.

En av bingospelarna är Ida Nilsson som tillsammans med sin bror och pojkvän tagit sig ut till fårfarmen för att tävla mot föräldrarna som sitter i bilen intill.

– Det är första gången vi är här. Vi gillar att gå på popquiz och kompletterar varandra bra. Hoppas bara att det inte kommer alltför mycket dansbandsmusik, säger hon.

ANNONS

Mellan henne och brorsan Gabriel sitter hunden Lindgren.

– Han är inte så förtjust i tutor så han kommer nog att skälla en hel del.

Bilbingo på Öströö fårfarm bara början

Det var under en springtur som trubaduren Eric Svensson fick idén att arrangera vad han kallar för ”Musik bilbingo”.

– Det här är sjunde eller åttonde gången som vi kör det här sedan starten i augusti. Musik bilbingo är ett coronasäkert underhållningskoncept för hela familjen, förklarar Eric Svensson.

Medan han spelar livemusik rattar deltagarna in rätt frekvens på bilradion så deltagarna kan höra musiken och samtidigt hålla rutor och dörrar stängda. När deltagarna vet vilken låt Eric Svensson spelar prickas denna av på bingobrickan.

– Glöm inte att dra igång motoron då och då och ladda bilarna. Det har hänt att någon haft lite svårt att ta sig härifrån, uppmanar Eric Svensson.

Ett par bilar sätter genast igång sina motorer samtidigt som imman sprider sig på fönsterrutorna.

För att komma runt coronarestriktionerna måste deltagarna bli medlemmar i bingoklubben och därmed blir eventet privat. Men enligt Eric Svenssons täpps kryphålet igen när den nya pandemilagen kommer på plats i januari, givet att den ser ut som den gör just nu.

– Då kommer dråpslaget. Det här är ju ett jättesäkert event och jag tror restriktionerna egentligen är till för att stoppa svartfester. Men ibland känns det som att politiken ligger lite efter, säger Eric Svensson.

ANNONS

Trots det tror han på fortsatt succé för Musik bilbingo.

– Framtiden ser väldigt ljus ut. Jag kommer ha fler shower samma dag och jobbar just nu upp en fanbase. Förhoppningsvis växer den så jag kan åka runt i Sverige och arrangera det här, säger Eric Svensson.

LÄS MER:Coronakrisen gynnar Hallands gårdsbutiker

ANNONS