Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Oscar från Varberg flyr från orkan i Florida – igen

Ännu en gång tvingas Varbergskillen Oscar Davidsson fly från orkanhotade Florida.

Vi har skrivit om Oscar Davidsson tidigare om hans flykt från vädret. I oktober 2016 tvingades Varbergskillen som numera arbetar och bor i St Augustine, Florida, återvända till ett hem i förödelse.

– Vår gata drabbades värst. Vi kommer inte att kunna bo här på två månader, sa han då.

Nu är det nytt oväder på ingång för Oscar. Orkanen Dorians väg från Bahamas är fortfarande osäker.

– Det börjar bli en vana. Det är tredje året jag förbereder mig för en orkan och jag har bott här i fyra. Jag och min partner förstod tidigt att orkanen följer ett mönster liknande orkanen Matthew då vår stad hade katastrofala översvämningar. Eftersom vi bor i en lägenhet precis vid vattenbrynet, bestämde vi oss tidigt för att evakuera till hennes föräldrar i Indiana där vi befinner oss just nu.

Hur stort säkerhetsavstånd har ni?

– Indiana ligger ungefär 13-14 timmar bort i bilfärd, två timmar med flyg.

Oscar fortsätter:

– Det är svårt att förstå hur förödande en orkan är om man inte befinner sig i en. Men efter orkanen Irma, när jag och några vänner återvände till kusten, förstod jag hur katastrofalt det verkligen är. Man ser en säng ligga i mitten av en väg. Skor och kläder överallt. Företag som aldrig återhämtar sig. Man blir chockad och ledsen och hoppas att de flesta har klarat sig lindrigt undan. De värsta är nog väntan innan stormen. Man har ingen aning hur hårt den kommer slå. Antingen återgår jag till jobbet på torsdag eller så kanske jag inte har ett hus eller jobb att komma tillbaka till. Den känslan är värst – att inte veta.

Vi skrev nyligen om baskettjejen Anna Ekerstedt som bara har varit i Florida några veckor. Nu har Anna flyttat till en rumskompis kamrat på säker plats.

– De är trygga där så länge inte vinden vänder, berättar mamma Annika Ekerstedt.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här