Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kemigeni. Oscar Blommegård fick även en bronsmedalj och en niondeplacering när han deltog i Nordiska Kemiolympiaden.

Oscar blev bäste svensk i Kemi-OS

Den 14 juli avslutades årets kemiolympiad i Thailand. Oscar Blommegård var på plats och blev bäste svensk i tävlingarna. – Det känns ganska bra att kunna säga att jag är bäst i Sverige.

Just nu sommarjobbar han som kontrollant på Väröbruk men för några veckor sedan var han i Thailand och deltog i International Chemistry Olympiad. Oscar Blommegård deltog som första PS-eleven någonsin och även om det inte blev någon medalj vann han äran av att bli bäste svensk.

– Jag var ganska förvånad och helt ärligt kände jag mig ganska dåligt förberedd, säger Oscar Blommegård.

Den 6:e juli anlände Oscar till Bangkok och till Kemiolympiaden. I efterdyningarna av studenten, balen, träningslägret i Jönköping och den Nordiska Kemiolympiaden som ägde rum en vecka innan den internationella tävlingen, kände den 20-årige kemisten att förberedelserna kunde ha varit bättre.

– Träningslägret krockade ju med mycket annat i samband med studenten så där känner jag att det var svårt att fokusera, men det gick ju bra ändå.

Någon officiell placering har Oscar och hans tre svenska kemistkollegor inte fått ta del av ännu. Men han vet i alla fall att han fick högst poäng efter kemitävlingarna som bestod av fem timmar teoretiskt prov och fem timmar laboration. Och den sistnämnda var en prövning på flera sätt.

– När jag gick in i rummet för att tävla visade värmeplattan 34 grader. Jag trodde först någon precis hade använt den, men det visade sig att de inte hade någon AC i labbrummet. Så det var en ganska svettig labb.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här