Orienteringsklubb prisas för ungdomsverksamhet

"Vi blev nästan lite chockade" säger Malin Johansson, ordförande i ungdomssektionen i FK Friskus.

ANNONS
|

Orienteringsklubben FK Friskus i Varberg har fått priset Silverkotten och därmed utsetts till bästa ungdomsklubb i landet. Priset delas ut av Skogssportens Gynnare, en ideell förening som arbetar med att främja orienteringssporten i Sverige.

– Det känns väldigt roligt, det är inte så ofta man får sådana här priser. Vi blev nästan lite chockade, för det var inte så väntat, säger Malin Johansson, ordförande i ungdomssektionen i FK Friskus och som just nu är på plats i Sälen för att delta i O-ringen.

Priset får klubbarna ansöka om själv och Malin Johansson tror att det är arbetet med att man satsat på en bred verksamhet som avgjorde att FK Friskus tog hem priset.

ANNONS

– Vi har jobbat för att bredda och inte toppa. Klubben ska vara för alla och alla ska tycka det är roligt att vara med. Vid våra nybörjarkurser måste man numera ta med en förälder så att hela familjen ska komma in i sporten. Dels är det en familjesport som är till för alla och dels är det inte som i fotboll, där mamma eller pappa kan vänta vid sidan av fotbollsplanen. Vi springer i skogen och då blir det lättare om föräldrarna är med. Dessutom behöver vi mycket hjälp från föräldrar, till exempel genom att skjutsa till tävlingar.

Priset från Skogssportens Gynnare är ett stipendie på 20 000 kronor som kommer gå till att utveckla ungdomsverksamheten i FK Friskus. Silverkotten delas ut varje år ut till en ungdomsförening i Sverige.

ANNONS