Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TT
Bild: TT

Operation och sjukskrivning efter arbetsplatsolycka

En person sågade sig i fingret under lektionstid på Hagaskolan för två veckor sedan. Operation och sjukskrivning blev resultatet. Arbetsmiljöverket kräver nu att få ta del av utredningen.

Olyckan skedde under en slöjdlektion i slöjdsalen på Hagaskolan. När personen som skadats arbetade med bandsågen gick något fel och denne sågade sig allvarligt i fingret.

Enligt skolans anmälan till Arbetsmiljöverket är bandsågen nu tagen ur bruk under den utredning som ska visa vad som gått fel. Vidare står det att kommunens vaktmästeri undersöker sågens funktion och säkerhet.

Den drabbade personen har opererats för sina skador. Ett ledband är skadat och benbitar har satts fast med titanskruvar. Det fanns också köttskador på fingret.

Efter att skolans rektor anmält händelsen till Arbetsmiljöverket har myndigheten hört av sig med ett tillsynsmeddelande. Där meddelar de att de vill ta del av den utredning kring händelsen som skolan är ålagd att göra.

I utredningen ska ni beskriva vilka faktorer som ni bedömer låg bakom händelsen och vilka åtgärder ni redan genomfört eller planerar att genomföra för att förhindra liknande händelser i framtiden”, skriver Arbetsmiljöverket.

Hagaskolan har nu fram till den 11 november på sig att genomföra utredningen.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här