Omsorgsmedarbetare smittad av corona

Varbergs kommun har bekräftat att en anställd på en LSS-verksamhet i kommunen är smittad av covid-19 som orsakas av coronaviruset.

ANNONS
|

– Det vi vet är att den här personen har varit i kontakt med en annan smittad person, säger Josefin Alström som är avdelningschef för Varbergs omsorg.

Medarbetaren har inte varit på jobbet under hela förra veckan och har inte heller vistats på arbetsplatsen medan hen haft symptom.

– Efter att vi fick kännedom om att den här personen träffat en annan smittad person kom vi överens om att den ska stanna hemma och avvaktar och för att se om den får några symptom, säger Alström.

Eftersom personen stannat hemma redan innan hen började visa symtom behövs inga särskilda åtgärder i verksamhetens lokaler. Varbergs omsorg jobbar just nu med ett beredskapsarbete för att vara beredda om en person vistas i någon av verksamhetens lokaler med symptom.

ANNONS

– Då kommer vi vidta åtgärder för att begränsa smittspridning. Exempelvis om en kund skulle uppvisa symptom får den ur personalen som jobbat med den kunden inte jobba med någon annan individ.

I ett pressmeddelande från kommunen meddelar man att fler anställda inom Varbergs omsorg kan vara smittade och väntar på provsvar. Det handlar om ett fåtal personer som inte jobbar på samma verksamhet som den person som nu bekräftats smittad.

ANNONS