Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Annika Karlbom

Omfattande brand på gård

Den brand som utbröt på Lindhovs gård utanför Varberg under torsdagsmorgonen uppges nu vara under kontroll.

Strax innan sex på torsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Lindhovs gård, som ligger utmed 41:an utanför Varberg.

– Vi fick samtal att man hade sett rök och gnistor från vägen, säger Andreas Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten väst.

När räddningstjänsten anlände till platsen var det en fullt utvecklad brand i ett utrymme i den stora byggnaden på gården. Utrymmet innehåller hö och halm.

– Det fanns djur i angränsande delar som vi fick utrymma. Men inga djur eller personer har kommit till skada, säger Andreas Karlsson.

Just nu har räddningstjänsten elva enheter på plats. Strax innan klockan sju var branden under kontroll och det ska inte finnas någon risk för spridning.

Räddningstjänsten kommer vara kvar på platsen då det finns risk att branden blossar upp igen. Vad som ligger bakom branden är i nuläget oklart.

Bild: Annika Karlbom

Fakta: Lindhovs gård

Lindhovs gård har anor från tidigt 1600-tal. 1615 befallde kung Christian IV att det skulle byggas en kungsgård på den här platsen. Gården lydde under slottet på Varbergs fästning. När Halland sedan blev svenskt byggdes ett överstelöjtnantsboställe på gården. Den huvudbyggnad som finns på Lindhov i dag byggdes 1838. Lindhovs gård är granne med det område som utgjorde staden Ny Varberg – en av Varbergs föregångare.