Olycka vid fästningen – bil störtade flera meter

Polisen uppger att en man har omkommit efter olyckan på Varbergs fästning på måndagsmorgonen.

ANNONS
|

Larm om händelsen kom till SOS vid halv niotiden och ambulans och räddningstjänst åkte till platsen.

– Uppe på fästningen är det en bil som av någon anledning har kommit över en kant och störtat ner fem meter, säger Conny Eriksson, inre befäl vid räddningstjänsten, strax före klockan nio.

Föraren fördes till sjukhus och skadeläget var till en början okänt. Strax innan klockan sex på måndagskvällen bekräftade polisen att en man omkommit efter olyckan.

– Vi kan bekräfta att personen har avlidit. De anhöriga är underrättade, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen.

Ärendet ligger nu hos polisens trafikutredning. Omständigheterna kring händelsen var på måndagskvällen fortfarande oklara.

ANNONS

– Vi kommer undersöka vad som kan ha hänt, just nu vet vi inte något mer om händelsen, säger Ulla Brehm.

Vid halv tiotiden på måndagen var en bärgningsbil på plats för att få bort bilen.

Förvaltare av Varbergs fästning är myndigheten Statens fastighetsverk. Myndigheten hade under måndagsförmiddagen inte någon ytterligare kunskap om olyckan utöver det som framkommit i medierna. Däremot valde förvaltaren att redan under dagen placera ut betonghinder för att förhindra att bilar tar sig ut på den platå där morgonens krasch inträffade.

– Vi ställer dit den för att ingen ska kunna komma ut dit av misstag. Det är en tillfällig åtgärd till dess att vi vet mer om vad som hänt. Detta är en unik händelse och vad jag vet har ingenting liknande inträffat där tidigare, säger fastighetschef Maria Hallberg.

ANNONS