Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Olivia fixar en loppis till förmån för cancersjuka barn

På söndag arrangerar 18-åriga Olivia Snödahl en loppis i Hunnestad. Pengarna går till Varberg För Liv som stöttar cancersjuka barn och deras familjer.

När Olivia Snödahl från Hunnestad bara var omkring åtta år gammal drabbades ett annat barn på hennes skola av cancer. Det var första gången hon kom i kontakt med sjukdomen på nära håll och det påverkade henne. Hon och hennes syster bestämde sig för att tillverka änglasmycken att sälja för Varberg För Liv och Barncancerfonden. Det var ungefär tio år sedan.

– Vi kände att vi ville göra någonting. Mamma hjälpte oss att tillverka smyckena i glaspärlor och metallvingar och så sålde vi dem utanför Ica här i Hunnestad, säger Olivia Snödahl.

Sedan dess har engagemanget bara blivit större och större. Hon säljer fortfarande egentillverkade änglasmycken på marknader och via Facebook, och har under årens lopp samlat in pengar till både Varberg För Liv och Barncancerfonden.

– Jag vet inte hur mycket det har blivit totalt, vi har hållit på fram och tillbaka under dessa år. Men vi har åtminstone samlat in minst 10 000 till Varberg För Liv, säger Olivia Snödahl.

Nu tar hon nästa steg i sitt engagemang. På söndag den 19 september klockan 10-16 arrangerar hon en loppis i Hunnestad hembygdsförenings lokal Huneborg.

– Vi har fått hjälp av hembygdsföreningen som har gått in och låtit oss hyra lokalen gratis. Jag tycker att Varberg För Liv gör ett fint arbete för alla sjuka barn, och jag vill stötta det helt enkelt. Det är även här i Varberg, så det är lokalt och känns nära. Jag hoppas att vi får in pengar som kan hjälpa dem att överraska fler sjuka barn och underlätta för familjer så att de får det lite lättare i livet, säger Oliva Snödahl.

På lördag finns möjlighet att skänka kläder och prylar till loppisen. Det gör man hos Huneborg mellan klockan 12-15.

– Allt är välkommet! Oavsett om man bara har någon liten sak eller mycket, det spelar ingen roll, säger Olivia Snödahl.

Det som inte säljs under dagen kommer att skänkas till Pingstkyrkans andrahandsbutik Second Chance i Varberg. Deras överskott går till ett antal välgörenhetsverksamheter både lokalt och internationellt.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Varberg För Liv

Varberg För Liv är en förening som på helt ideell basis stöttar cancerdrabbade barn och deras familjer.

Det gör de bland annat genom Tuvas dag då de överraskar cancerdrabbade barn och uppfyller deras önskningar. Det kan handla om att låta dem träffa sina idoler, genomföra ett favoritkalas, bo på hotell eller shoppa och äta gott.

Under 2020 grundade Varberg För Liv Hampus stuga och så fort stugan finns på plats kommer Tuvas dag att genomföra de flesta överraskningar i stugan i Varberg.

På lördag den 18/9 bjuder Varberg För Liv in till Fjärilsrundan med öppen start mellan 9-13. Rundan startar i Societetsparken och avslutas vid Kusthotellet där det serveras fika.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här