Olika förutsättningar för fotbollslagen i Varberg

Villkoren är vitt skilda för fotbollslagen i kommunen. En del har ambitioner att lyfta. Andra försöker bara att överleva.

ANNONS
|

Damfotbollen lever under helt andra förutsättningar jämfört med många andra medlemsstyrda klubbar. Se bara turbulensen som drabbade Kungsbacka DFF i fjol och mästarlaget Kopparbergs/Göteborg just nu.

Bois missade ifjol

Varbergs Bois damlag hade tanken att avancera från högsta Hallandsserien redan i fjol. Det blev inte så. Men nu kommer det in kvalitet som ger föreningen förutsättningar att gå upp en nivå (läs mer på nästa uppslag).

Lilla Träslövs FF fick slita för nytt kontrakt. Nu hoppas tränaren Camilla Andersson på en mer bekväm höstrunda.

Kommer hem

Amanda Flatum och Ellen Heurlin är i Stockholm.

– De kommer hem till serien.

TFF kan räkna in Amanda Lindgren. Alice Dyrendahl och Louise Bengtsson är nygamla förstärkningar. De var helt eller delvis borta i fjol.

ANNONS

– Vi hamnar i Göteborgsserien igen. Det är tråkigare arenor i Göteborgsserien jämfört med neråt, säger Camilla Andersson.

– Vi har en bra trupp och många lovande 06:or som kommer. Det ser bra ut.

Inget läskigt i SRG

Linda Andersson ska spela och delvis leda SRG Himledalen. Förutsättningarna är rätt tuffa eftersom ett tiotal spelare försvinner. Tanken är att bygga upp en ny bas med flicklaget och de som är kvar.

– Vi ska samarbeta med ungdomslaget för att få ett smidigare steg till damlaget. Man riskerar att tappa en del spelare annars om det blir för läskigt att komma upp, säger Linda.

Att tappa tio låter tungt?

– Det är klart att det inte är lätt för ett litet lag, men jag tror att vi ska ta oss igenom det ändå, säger Linda som spelat sedan Kung Karl hade damlag (senaste året: 2008).

Samuelsson flyttar norrut

Wilma Samuelsson byter Lilla Träslöv mot storasyster Valder. Valinge-Deromes tyngsta tapp är Evelina Bengtsson som går till Halmia.

– Vi har några som har blivit mammor och vi vet inte vad som händer. Men Johanna Svensson räknar vi med är tillbaka, säger Mohamed Omar, tränare i Valder.

– Vi har samma ambitioner som förra säsongen. Men det är många nya och yngre som flyttas upp. Vi får inte äventyra tålamodet men vi ska jobba långsiktigt och etablera oss i toppen. Det hjälper inte att gå upp snabbt.

ANNONS

Det har varit turbulens kring en del klubbar som har fotboll för enbart damer. Din kommentar:

– Det är många klubbar som missar att ha en bra organisation runt laget, så att det inte blir enstaka personer som bara tänker lite för subjektivt. Den läxan bör många lära sig av.

Vad säger du om det som händer kring mästarlaget?

– Det visar inte minst hur mycket medlemmarna betyder där. Medlemmarnas betydelse kanske är obefintlig. En person styr. När han är trött på det, och kanske inte får tillbaka lika mycket på de pengar han har satsat. Det är tråkigt att det ska behöva ske. Kan inte medlemskapet reparera maskinen så havererar den till slut.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Allsvenskan:

Ingen representation

Elitettan:

Ingen representation

Division 1:

BK Astrio

IS Halmia

Halmstad BK

Laholms FK

Division 2:

IFK Fjärås (Västra Götaland)

Lilla Träslövs FF (VG)

Onsala BK (VG)

Tölö IF (VG)

Valinge-Derome DFF (VG)

HGH FC (Haverdal, Gullbrandstorp, Harplinge) (SV Götaland)

IF Böljan (SvG)

IF Centern (SvG)

Trönninge IF (SvG)

Vinbergs IF (SvG)

Division 3:

Falkenbergs FF

Frillesås FF

Hyltebruks IF

Lerkils IF

IF Norvalla

Snöstorp Nyhem FF

Stafsinge IF

Ullareds IK

Varbergs Bois

Åsa IF

Division 4 (9 lag):

SRG Himledalen

Tofta Gif

ANNONS