Oklart hur översiktsplan påverkas

Det är ännu oklart om och i så fall hur arbetet med en fördjupad översiktsplan, FÖP, för norra kustområdet, där Ringhals ingår, påverkas av den nya energiöverenskommelsen mellan S och MP.

ANNONS
|

Stadsbyggnadskontoret och planeringskontoret har under året arbetat med att ta fram en ny fördjupad översiktsplan över det norra kustområdet. I området ingår Stråvalla, Väröbacka, Bua, Åskloster, Årnäs, Kärradal och Tångaberg.

Under våren har det hållits flera dialogmöten med de boende i området och Ringhals finns med i många av punkterna som tagits upp. Bland annat har det handlat om infrastrukturförbättringar för att motverka trafikproblem när de anställda ska till och från Ringhals.

Efter den nya överenskommelsen om stopp för kärnkraftsutbyggnad är det oklart om arbetet med planen påverkas.

– Jag kan inte säga nu hur det påverkas. Vi kommer att ha en intern diskussion om hur vi jobbar vidare efter det här, säger projektledaren Katrin Larsson på planeringskontoret.

ANNONS

Hon berättar att man under arbetets gång haft en tät dialog med Ringhals.

Tanken var att förslaget skulle ut på samråd i oktober eller november men kommer att förskjutas ett antal månader för ytterligare utredning, dock inte relaterat till de nya kärnkraftsdirektiven.

ANNONS