Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nytt köpcentrum ska heta Lugnetrondellen

Lugnetrondellen blir namnet på det nya köpcentrum som kommer att byggas på gamla Kontrollhudars fastighetstomt. Rivningsarbetet har redan påbörjats.

Bakom bygget ligger det norska företaget Aspelin Ramm Fastigheter AB. Från början hade de tänkt att där skulle finnas dagligvaruhandel men det satte politikerna stopp för. Anledningen till det säger politikerna är att de vill värna stadskärnan.

– Det blev en politisk vändning som man inte förstår, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter.

Det är redan klart att Biltema ska etablera sig i det nya köpcentrumet som ligger på Värnamovägen 6. Redan i år påbörjar företaget bygget av sin butik på en 7 000 kvadratmeter stor markbit.

Vilka övriga tio butiker som ska ligga i Lugnetrondellen är ännu inte klart. Framförallt är det volymhandel inom exempelvis elektronik, hem och fritid samt byggvaruhandel som kommer att erbjudas plats är tanken. Dessutom ser de gärna att någon restaurangverksamhet etablerar sig.

Det planeras också för 600 parkeringsplatser. Nya hållplatser för kollektivtrafik ska anläggas vid platsen.

Sammanlagt kommer Lugnetrondellen att omfatta 24 000 kvadratmeter butiksyta och beräknas vara klart under 2017. Aspelin Ramm Fastigheter har miljöambitioner och bygget ska ha lägre energianvändning än nybyggnadskraven. Satsningen ligger på mellan 150 och 200 miljoner kronor.

– Vi kommer att påbörja uthyrningsarbetet nu när vi har fått detaljplanen. Det är alltid en risk med alla sådana här projekt men vi ser den som liten att ingen skulle vilja hyra av oss, säger Lennart Karlsson.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här