Nytt blodigt fynd i utredningen om mordförsöket på Håsten

HN:s fotograf och reporter hittade under lördagsförmiddagen en blodig kofot nära den plats där en man misshandlats svårt under fredagseftermiddagen. Under söndagen häktades den anhållne. Han är misstänkt för mordförsök.

ANNONS
|

Den man som greps och anhölls i fredags misstänkt för dråp- alternativt mordförsök på Håsten häktades under söndagen. Han är misstänkt för mordförsök. Mannen är i 30-årsåldern och inte 40-årsåldern som HN tidigare uppgivit.

På fredagen vid klockan 16 skedde ett bråk där ett flertal personer var inblandade på Smålandsgatan på Håsten. En man fördes till sjukhus och senare under fredagen grep och anhöll polisen en man i 30-årsåldern. Han var då misstänkt för dråpförsök alternativt mordförsök.

Men polisen var under lördagen förtegen om utredningen av händelsen. HN:s fotograf och reporter åkte därför till Smålandsgatan för att göra vanligt journalistiskt arbete – prata med människor i området för att höra om någon sett eller hört något.

ANNONS

HN hittar eventuellt vapen

Vi parkerar på Smålandsgatan helt nära en klädinsamlingscontainer. Precis när jag klivit ur bilen ser jag något som ligger i gräset helt nära containern – en kofot. ”Titta här!”

Vid en närmare granskning ser vi att kofoten har något rött på sig. Färg? Nä, knappast. Det ser definitivt ut som blod. Vi rör inte vid den utan tittar bara på den och fotograferar den. Vi ringer polisen på 114 14 och blir kopplade till tipshanteringen. Kofoten är absolut intressant, får vi veta. Polisen ber oss att vänta på platsen tills en patrull kommit fram.

Medan vi väntar ser fotografen att det är blodfläckar på asfalten strax intill containern och kofoten.

Polisen tar med fyndet

Polisassistent Stefan Olsson och hans kollega Fredrik som inte vill uppge sitt efternamn anländer i polisbil efter en liten stund.

– Låg den där? undrar Stefan Olsson samtidigt som han tar fram sin mobiltelefon.

Han fotograferar kofoten på nära håll och på avstånd så både bilar och container kommer med på fotot. Sedan hämtar han en papperspåse från bilen som han lägger kofoten i.

Vi säger till om blodfläckarna på asfalten men får veta att de fläckarna redan har dokumenterats. Varför poliserna tidigare inte sett kofoten kan vi inte veta.

ANNONS

– Vi har haft personal på plats här under kvällen i går och i morse.

Är kofoten intressant undrar vi. Stefan Olsson säger att den kan ha använts vid bråket. Mer vill han inte säga.

Under söndagseftermiddagen pratar HN med krimjouren på polisen. Kofoten ingår nu i utredningen av händelsen.

LÄS MER:Polisen söker vittnen till mordförsök på Håsten

Ännu ett fynd vid bilarna

Stefan Olsson hittar en gasfjäder (en ”hållare” till bakluckan eller motorhuven på en bil) vid en häck på parkeringsplatsen.

– Den här då? frågar han Fredrik.

Nja, kan någon ha använt den här vid bråket? Fredrik tvivlar men den får följa med också.

Stefan Olsson och Fredrik hänvisar våra frågor till presstalespersonen.

Nu under förmiddagen har ni gått ut med att ni vill komma i kontakt med vittnen?

– Alla iaktagelser är värdefulla, säger Stefan Olsson. Med tanke på att det här hände klockan 16 kan det ha varit många som sett något. Det är ju en tid då många slutar jobbet eller kommer hem från skolan.

ANNONS