Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nytt beslut om Komediantens kafé

Kaféets närmaste framtid är planerad av kultur- och fritidsnämnden.

Kulturhuset komediantens kafé har under 2020 drivits med förlust av kultur- och fritidsförvaltningen, fram till stängningen den 4 december på grund av restriktioner under coronapandemin.

Nu har kultur- och fritidsnämnden bestämt att kaféet ska fortsätta vara stängt under vintern och våren, istället för att öppna i ny regi i februari.

Kommunen letar efter företag

Under våren fortsätter förvaltningen att försöka hitta ett utomstående företag som vill och kan ta över driften av kaféet. Det är förstås svårt med tanke på att tidigare entreprenörer inte har kunnat få ekonomi i verksamheten.

”Café Komedianten har sedan starten drivits av extern hyresgäst. Under en kort period beskrev två entreprenörer att förutsättningarna för att driva caféverksamhet på Kulturhuset Komedianten var otillfredsställande”, står det i nämndens beslutsunderlag.

Oklart om alkoholtillstånd

– Vi ska titta på hur vi ger företagen de rätta förutsättningarna för att driva ett kafé. Det handlar bland annat om hyressättning och öppettider, säger Lena Språng (C), ordförande i kultur- och fritidsförvaltningen, och fortsätter:

– Många föreningar och arrangörer har en önskan om att kunna servera ett glas vin i samband med evenemang i teatern, men hur det blir med ett eventuellt alkoholtillstånd är för tidigt att säga.

Höstens samtal mellan kultur- och fritidsförvaltningen och andra förvaltningar inom Varbergs kommun, om att de skulle kunna ta över caféverksamheten och fokusera på det sociala perspektivet, gav inte resultat.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här