På gång. Verksamhetschefen Annica Cauchy ser fram emot att flytta in i nya lokaler.
På gång. Verksamhetschefen Annica Cauchy ser fram emot att flytta in i nya lokaler.

Nystart för Röda korsets second hand

Röda korsets second hand flyttar snart in i nya lokaler. Med den ökade tillgängligheten hoppas de bredda verksamheten, bland annat genom att sälja möbler.

ANNONS
|

I dag stänger ”Kupan” sina lokaler i Södra Näs. Sedan väntar en månads förberedelser inför nyöppningen i nya lokaler på Brukstorget den 2 mars, men redan nu går det bra att lämna gåvor på det nya stället.

–Våra nya lokaler kommer vara tre gånger så stora, runt 1 500 kvadratmeter, säger Annica Cauchy, verksamhetschef på Röda korsets second hand i Varberg.

Sedan 1997 har de huserat i lokalerna. Med tiden har verksamheten vuxit och till slut har den rådande situationen blivit ohållbar.

–Det är helt enkelt för trångt här, vi har växt ur lokalen, säger Annica.

Verksamheten har totalt nio anställda och lika många som har arbetspraktik, vilket är kopplat till ett samarbete med arbetsförmedlingen. Dessutom är ett stort antal volontärer engagerade i rörelsen. Engagemanget från allmänheten har bara ökat med tiden.

ANNONS

–När flyktingkatastrofen blev stor i media ökade människors vilja att hjälpa till, på två veckor lyckades vi fylla en hel container på kläder.

De nya lokalerna ger Röda korset möjlighet att ta emot fler och större gåvor.

–Möbler är något vi vill satsa på. Det har vi tidigare inte haft plats för, men nu tar vi mer än gärna emot det också, säger Annica.

De nya satsningarna till trots ska besökarna inte vara oroliga över att något försvinner.

–Vårt café och egna bageri kommer att finnas kvar, och så kommer vi att anpassa öppettiderna efter de andra verksamheterna i området, säger Annica.

Vintage: Vad som är vintage kan ju variera beroende på vem man frågar. Men det som den enskilde betraktar som det brukar gå hem.

Kläder: I största allmänhet.

Prylar: Porslin, glas, stolar. ”Saker helt enkelt”.

ANNONS