Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Westman har spelat i band i större delen av sitt liv. Första gitarridolerna var Chuck Berry och Slash men numera är Jeff Beck och Tommy Emmanuel stora inspirationskällor. I musikrummet blir det mycket övande på kvällarna, både akustiskt och elgitarr.

Nyinflyttade Dudde letar bandkompisar

Musikälskaren Dudde ger sig ut på sociala medier och söker efter spelkompisar. Eller som Magnus Uggla säger ”Vart f-n e mitt band”.

39-årige Daniel Westman är uppvuxen på Öland, mellanlandade i Uppsala i 18 år och har nyligen flyttat till centrala Varberg. Nu letar han via Facebook efter nya förtrogna att spela musik med.
– Jag har spelat i trettio år och det vill jag fortsätta med, säger han.
Daniel satt och spånade med sin fru om en flytt närmare släkten då plötsligt Varberg dök upp som ett alternativ. Dagen därpå började Daniel att söka jobb. Han fick tre napp och numera jobbar han på Stråvalla Maskinstation. Nästa mål var att hitta någonstans att bo.
– Alla sa att det var omöjligt att skaffa lägenhet här men efter en månad hade jag blivit erbjuden fyra stycken.

Det praktiska gick förvånansvärt snabbt men några musikkompisar har han inte hittat ännu.
– Vi har bott här lite för kort tid. Jag känner mina arbetskollegor och Karros vänner men känslan är att alla är trevliga, det märktes redan när vi ringde runt och sökte jobb. Har man pratat med någon i fem minuter känns det som om man känt den hela livet. Det är jätteskillnad. Vi trivs fruktansvärt bra så här stannar vi nog hela livet.
Och att leta efter bandpolare på sociala medier kändes självklart?
– Det är väl så man når ut och själv tittar jag mycket på Youtube på andra musiker. Man måste chansa lite. Jag är nog lite modig av mig.

Daniel menar att han gärna spelar i såväl coverband som tillsammans med andra låtskrivare.
– Jag gillar all slags musik mellan bluegrass, rock och pop. Jag tycker om att arra om covers så att andra undrar vad det är för låt. Jag skriver en del själv, mycket instrumentalt och har spelat allt utom metal egentligen. Tanken är att jag ska bygga upp en liten musikstudio här hemma.
Har någon hört av sig?
– Två faktiskt. De hade lyssnat på Facebookklippet jag la ut. En har jag inte hunnit träffa ännu. Vi får se, det är bara kul att träffas och göra låtar ihop.
Daniel Westman finns på Facebook samt spelar på Youtubeklippet Birthdayjam in Byxelkrok.

Artikeln har varit publicerad i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här