Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nybyggd hinderbana i stenbrottet

I två veckor under sommaren finns det en hinderbana i stenbrottet i Varberg. Bygget är ett kärleksprojekt av tränaren Paul Hedberg och han hoppas det en dag blir permanent.

– Tricket är att få fram ett lås med fötterna. Vira in fötterna ordentligt så kan armarna vila, säger Paul Hedberg samtidigt som han klättrar uppför det flera meter långa repet.

Paul Hedberg går hela banan runt och visar hur man ska göra. Han går armgång sidled, han klättrar över väggar och han svingar i bildäck. Deltagarna på träningen skämtar om hur lätt han får det att verka. Men det kliar i händerna och när det är deras tur att prova ler de stort.

– Detta har blivit toppen, det är precis vad jag ville när jag började bygga banan. Jag vill att folk ska släppa loss och bara träna och ha roligt, säger Paul Hedberg

Hinderbanan ett kärleksprojekt

Paul, som i vanliga fall är personlig tränare, har länge velat ha en hinderbana i Varberg. Så han tog kontakt med byggställningsföretaget Rigga som sponsrade genom att låna ut byggutrustning. Men banan har Paul byggt själv med hjälp av kollegorna på Actic och har även finansierat det ur egen ficka.

– Min förhoppning är att vi kan ha en mer permanent hinderbana som finns i många andra städer, säger Paul Hedberg.

En som håller med om att hinderbana är ett jättebra träningssätt är deltagaren Klas Medin.

– Jag tycker inte om vanligt gym så mycket så detta är perfekt för mig. Det är lite akrobatiskt och så olikt vanlig träning. Jag kommer definitivt vara med igen, säger Klas Medin.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här