Nya p-platser i centrum

På fredagen öppnade parkeringshuset Trädgården med 235 nya p-platser. Men besökare till gallerian kan räkna med fortsatta byggnationer under sommaren.

ANNONS
|

Efter nästan ett års bygge öppnar parkeringshuset Trädgården vid gallerian. 235 nya p-platser varav 10 el-platser blir tillgängliga. Under fredagen hölls ett jippo där Varbergs fastigheters styrelseordförande Gösta Bergenheim (M) körde premiärturen i en lånad Tesla. Platserna blir ett bra tillskott till centrumparkeringen tycker han.

– Lördagar hela sommaren och eventuellt onsdagar tror jag att det nya p-huset kommer vara välbesatt. Andra dagar kommer det nog inte vara lika hårt ansträngt.

Parkeringshuset går i grönt och har in- och utfart från Bäckgatan och Östra Hamnvägen. Men den som vill besöka gallerian kommer att behöva runda huset på utsidan. Dörrarna direkt mellan parkeringshuset och shoppingcentret väntas öppna först till hösten. Det kan också dröja ett tag innan sms-parkeringen är i gång.

ANNONS

Samtidigt som parkeringshuset invigdes passade gallerian på att öppna upp en trappa mellan bottenplanet och gatuplanet. Trappan är en tillfällig lösning för rulltrappan som är beställd, men försenats på grund av hamnstrejken i Göteborg. Även om renoveringar och ombyggnationer i gallerian nu kommit mer än halvvägs, får besökare räkna med en del oljud under sommaren.

– Det är fortfarande en byggarbetsplats, men vi kommer att hålla till så lite som möjligt på de befintliga planen, säger Göran Borg, vd för Coop som äger gallerian.

  • I parkeringshuset gäller tre timmars fri parkering med p-skiva mellan 06-23.
  • Parkeringshuset stänger kl. 23 på kvällen.
ANNONS