Nya förändringar på gång inom äldreomsorgen

Äldreomsorgen i Varberg står inför en omorganisation. Socialförvaltningen har kallat till informationsmöten under tisdagen och nästa vecka ska politikerna fatta beslut i frågan.

ANNONS
|

Anhöriga och personal på äldreboendena Ölandsgatan på Håsten och Strängvägen i Veddige har kallats till informationsmöten under tisdagen. Bakgrunden är enligt uppgifter till HN att äldreomsorgen står inför en omorganisation.

Enligt den inbjudan till informationsmöte som HN har tagit del av kommer flera höga chefer inom socialförvaltningen att delta, och inbjudan är undertecknad av Varbergs omsorgs chef Josefin Alström. I övrigt innehåller utskicket ingen information om vad mötet kommer att gälla.

Josefin Alström vill inte föregripa informationen som ska ges på mötet, men berättar att de som bjudits in är personal och anhöriga med anknytning till boendena på Ölandsgatan och Strängvägen.

ANNONS

– Sedan är det så att vi har lagt en mediestrategi för detta och enligt den är det förvaltningschefen som ska kommentera detta, så det är bättre om du hör av dig till henne, säger Alström.

Socialchefen Anna-Lena Sellergren vill inte alls kommentera frågan i nuläget.

– Det får vi ta imorgon, så att informationen kommer i rätt ordning. Det är av hänsyn till de som bor i våra verksamheter, säger hon.

Socialnämndens sekreterare Lisbeth Klingvall berättar att ärendet har varit uppe till diskussion hos politikerna i socialnämndens arbetsutskott under rubriken ”verksamhetsförändring boende”, men att diskussionsunderlaget betraktas som arbetsmaterial och därför inte lämnas ut till medierna i nuläget.

Ärendet ska behandlas slutligt på socialnämndens sammanträde den 24 september, det vill säga nästa vecka.

Fackförbundet Kommunal har fått förhandsinformation om vad verksamhetsförändringen gäller, men får i nuläget inte lämna ut någon information till medierna om några detaljer.

HN har varit i kontakt med en anhörig till en omsorgstagare på demensavdelningen Kastanjen på Strängvägen i Veddige. Enligt den anhöriga kom inbjudan till informationsmötet i brevlådan i fredags.

Det kan i sammanhanget konstaterats att socialförvaltningen sedan en längre tid tillbaka ser över hur man på bästa sätt ska utnyttja de lokaler man har till sitt förfogande. Bakgrunden är att kommunen har en stor brist på boendeplatser för funktionshindrade, vilket resulterar i stora viten för kommunen. Detta var också skälet till att demensboendet Ängslyckan i Kungsäter för en tid sedan lades ned och ombildades till gruppboende för LSS.

ANNONS
ANNONS