Ny singel från Wikevand tröstar den som lider

Den 17 juli släpper Josefin Wikevand låten ”Det finns en chans ”. Sången är en tröst till alla som varit utbrända, lider av depression eller gått igenom något tungt i livet.

ANNONS

– Jag hade en väldigt tuff period i mitt liv och kände mig maktlös. Det var svårt att se någon ljusning. En dag när jag satt där vid pianot kom texten och musiken till mig. Det var kanske för att det hade varit väldigt skönt om någon hade sagt att jag inte behövde försöka hålla upp hela världen.

Många mår dåligt

Josefin hoppas att låten ska bidra till att tvätta bort stigmatiseringen kring psykisk ohälsa.

– När man väl börjar prata med folk så förstår man hur vanligt det är. Jag har aldrig varit rädd för att ta upp lite tyngre ämnen. Och jag tror att det är bra att folk vågar lyfta psykisk ohälsa.

ANNONS

Josefin själv har haft flera tuffa perioder i livet. En sådan var när hon fyllt trettio och upptäckte att hon inte längre blev kallad till auditions. Då hade hon lagt fem års förberedelser på att komma in på Balettakademin, fått sin första huvudroll direkt efter skolan och varit med i flera musikaler.

– Det kändes.

Följde hjärtat till Australien

Hennes intuition sa att hon skulle vidga vyerna, i stället för att sitta och vänta.

– Jag bestämde mig för att åka till Australien för att hitta något utanför livet på scenen. Det var ensamt ibland, men det var också många bitar i mig själv som föll på plats.

Josefin är bra på att följa hjärtats röst och just nu har den manat henne att skriva egen musik och öva mer på gitarren som hon ägt länge, men inte alltid hunnit öva på.

– Jag har börjat skriva på en musikal också. Det är ett jätteprojekt, med koppling till Australien.

Varsam med sig själv

Josefin ger intryck av att vara av segt virke, men samtidigt känslig och lyhörd.

Efter att ha gått igenom mörkare perioder och även varit sjukskriven för utbrändhet har Josefin blivit mer försiktig och tar bättre hand om sig.

ANNONS

– Meditation och yoga finns med, men också att stänga av allt brus. Jag stänger av TV och radio, kanske läser en bok eller bakar i stället. Och så älskar jag havet. Jag brukar bada vid Damernas Nakenbad, säger hon och skiner upp vid tanken på havet.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Yrke: Musikalartist, skådespelerska, sångerska och låtskrivare.

Aktuell med: Singeln ”Det finns en chans” som släpps den 17 juli. Josefin sjunger den på en releasespelning vid Norra Fästningshörnan klockan 21.00. Fri entré och alla välkomna.

Gör på fritiden: Läser, mediterar, umgås med vänner, bakar och går till ”Damernas.”

ANNONS