Ny kritik riktas nu mot Varbergs praktiska

För tredje gången sedan förra sommaren riktas nu kritik mot Varbergs praktiska gymnasium. Flera elever ska bland annat ha 1 700 poäng kvar att läsa under de två sista terminer.

ANNONS
|

Skolinspektionen har tagit emot ännu en anmälan mot Varbergs praktiska gymnasium. Denna gång handlar det om att flera elever i trean på Energiprogrammet endast har läst 800 poäng av utbildningens totalt 2 500. Detta innebär alltså att dessa elever har 1 700 poäng kvar att läsa under de resterande två terminerna.

Av den anmälan som föräldrarna gjort framgår också att lärarna brustit i kontakten med handledarna på elevernas praktikplatser, samt att det inte funnits någon VVS-lärare på skolan. I dagsläget får eleverna istället åka till Halmstad för att ta igen det man missat.

Anette Ellis, utbildningschef på skolans ägare Baggium, tillbakavisar det mesta av kritiken i anmälan. Hon anser att skolan har gjort allt den kunnat för att lösa de problem som funnits.

ANNONS

Att Varbergs praktiska åter har anmälts av en förälder kallar Anette Ellis mycket beklagligt. Hon förnekar dock att eleverna skulle ha 1700 poäng kvar att läsa under sitt sista år.

– Våra elever har arbetsplatsförlagt lärande, APU, vilket innebär att många kurser vävs in i varandra och hålls öppna en längre period. Även om betyget inte är satt för alla kurser är många påbörjade eller nästan avslutade, säger hon.

Skolinspektionen kränver nu att Varbergs praktiska svarar på anklagelserna från föräldrarna. Senast den 6 oktober ska detta vara gjort.

Detta är den tredje anmälan som riktats mot skolan sedan förra sommaren.

ANNONS