Ny köpare av butiken i Skällinge

Skällinge har sedan april stått utan en mataffär. Men nu finns det hopp om en ny butik i samhället.

ANNONS
|

I april gick Ica Skällinge i graven. Nu är det klart att butiksfastigheten har fått en ny ägare.

– Den är såld, det blev klart i förra veckan, säger mäklaren Martin Birgersson på Fastighetsbyrån Varberg.

Vilken typ av verksamhet som kommer att bedrivas i lokalen är ännu inte klart. Stefan Bengtsson (C) är förste vice ordförande i regionstyrelsen och ordförande i Skällinge Samhällsförening. Han menar att köparen vill hyra ut lokalen och att det finns intresse från utomstående att driva butik.

– Vi har sedan länge kontakt med dem som vill driva butik och det pågår förhandlingar. Men just nu kan jag inte säga så mycket mer, innan saker som hyra och liknande är klart, säger han.

ANNONS

Vad skulle det betyda för Skällinge att få tillbaka en butik?

– Det skulle vara hur värdefullt som helst. Vi har märkt en påtaglig skillnad sedan den gick i konkurs. Förr var det alltid folk i rörelse och butiken var en mötesplats, men nu märker man att det är mindre folk som är ute och rör sig. Vi gör verkligen allt vi kan för att få butiken på plats igen.

I samband med att butiken lades ner, fick konkursförvaltaren ett föreläggande att se till så att det gjordes en undersökning av marken på platsen. Resultatet av markundersökningen visade att det inte fanns några halter av petroleumämnen eller metaller som kunde utgöra en risk för miljö och hälsa.

– Men de kunde bara borra två meter ner i marken. Så det finns en möjlighet att det är mer förorenat djupare ner. Det kvarstår alltså viss osäkerhet, har advokat Krister Jonasson tidigare sagt till HN.

Som HN har skrivit tidigare var uppdraget för den nya köparen att undersöka marken samt se till att de nedgrävda bränsletankarna, som följer med tomten, grävs upp och tas bort: Nu har alltså en köpare slagit till, men vad priset blev vill Martin Birgersson på Fastighetsbyrån Varberg inte berätta. Prislappen blev dock lägre än förväntat eftersom marken behövde saneras.

ANNONS

– Den såldes till ett hyfsat billigt pris men det berodde på att köparen även var tvungen att ta saneringen av marken. Det fanns många intresserade men det som ställde till det var marksaneringen. Banken var extremt noga med att kolla upp att köparen även kunde stå för saneringen, säger Martin Birgersson.

Läs också:

Skällinge blir utan mataffär

"En katastrof för hela orten"

Den viktigaste mötesplatsen försvinner från orten

Förorenad mark hindrar köp

Nu ska Ica i Skällinge säljas

ANNONS