Ny butik har öppnat i centrum

När Stefan Löfvén höll tal till nationen i höstas höll Sanna Li och och Petra på att fixa som bäst i sin nya butik. Folk som gick förbi utanför gjorde tummen upp.

ANNONS
|

Skimrande kristaller, stenar i många färger, tarotlekar och esoteriska böcker samsas i den ljusa lokalen på kyrkogatan. Butiken är ljus och luftig och de stora fönstren vetter mot kyrkan.

– Vi har tänkt gå in och presentera oss, säger Petra Ollstig.

Parallellt med butiken i Varberg driver hon den andliga butiken Regnbågen i Göteborg och har gjort i många år. Hon är väl medveten om att tarot och astrologi inte alltid setts med blida ögon av kyrkans folk, men tycker det ändrat sig med tiden.

– Jag tror inte att det är en slump att lokalen ligger nära kyrkan. Det är nog dags att växa ifrån separationen, bli mer tillåtande och låta folk välja sin egen andliga väg.

ANNONS

Varberg lockade

Sanna Li Messo började jobba i Petras butik Regnbågen i Göteborg. När hon började talade hon om att hon någon gång gärna ville starta eget. Pandemin kom och Petra behövde sänka kostnader. Sanna Li som var senast anställd fick sluta.

– Jag kände en dragningskraft till Varberg. Så jag hyrde ett hus i Läjet och började jobba i vården, berättar Sanna Li.

Som nyinflyttad märkte hon att hon inte var ensam om att dras till Varberg.

– Det är många som jobbar med yoga eller meditation eller alternativa hälsotekniker som känner en dragning hit. Kanske för att det är en gammal Kurort? Många känner precis som jag att Varberg har ett speciellt ljus och energi. Jag vill gärna ta reda på mer om det.

En mötesplats

Sanna Li lade märke till flera lediga lokaler i Varberg och ville att Petra skulle komma och titta. Skulle de inte starta en filial till Regnbågen i Varberg? Petra kom och de såg sig om. Trots att lokalen vid kyrkan var väl stor valde de den.

– Logiken sa att den var för stor och för dyr, säger Petra. Men den kändes ändå rätt.

Tanken är att Studio Bliss ska vara mer av en mötesplats. Föredrag och kurser planeras och lokalen används redan till behandlingar och vägledning. Petra och Sanna Li har fått en fin start.

ANNONS

– Många är glada att vi öppnat. De säger att de saknat en andlig butik i Varberg sedan Guldkorn stängde, säger Sanna Li. Vi känner oss väldigt välkomna.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

ANNONS